O kinie
 
Poznaj Nowe Bistro

Lunch, spotkanie, relaks w Kinie Nowe Horyzonty.

Dobry gust w doborze filmów, dobry smak w kinowym bistro: to znaki charakterystyczne wrocławskiego Kina Nowe Horyzonty. Nie chcemy jednak stać w miejscu, dlatego zapraszamy do degustacji odświeżonego menu (od 13 maja 2019).

Nowe menu

Wszystkie produkty, które trafiają do bistro, pochodzą z zaufanych, sprawdzonych źródeł. Przygotowując nowe menu, kierujemy się zasadą "zero tolerancji": żadnych polepszaczy, żadnych składników niewiadomego pochodzenia. W nowym, autorskim menu królują dobry smakprawda, czyli gwarancja sprawdzonego składu, i sezonowe produkty - a wszystko to połączone pod hasłem prostoty (choć przyprawionej nutą kontrolowanego szaleństwa, w ramach którego połączymy ze sobą pozornie niedopasowane składniki). Uważnie wsłuchujemy się w głos natury: pory roku podpowiedzą, z których produktów najlepiej skorzystać.

Zmiany na stole

- wszystkie dania podajemy na porcelanowych talerzach, wprowadzamy sztućce wielokrotnego użytku, 
- plastikowe opakowania na wynos zastępujemy produktami z papieru i drewna (opakowanie na wynos w cenie 1 zł),
- wprowadzamy rurki do napojów wykonane z obierek z jabłek.

Współpraca z Michałem Czekajło i Browarem Stu Mostów

Menu Nowego Bistro zostało przygotowane we współpracy z Michałem Czekajło, jednym z najlepszych wrocławskich kucharzy młodego pokolenia, na co dzień Szefem Kuchni w Browarze Stu Mostów i w Concepcie Stu Mostów. Czekajło może pochwalić się bogatym CV: jest współtwórcą fundacji Food Think Tank, pisał dla renomowanych czasopism kulinarnych (np. KUKBUK), brał także udział w programie telewizyjnym Top Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w słynnej restauracji Arzak w San Sebastian, gdzie promował nowoczesną kuchnię polską w ramach Europejskiej Stolicy Kultury.

Menu

miska* | 18 zł

- warzywa korzeniowe | melasa warzywna | szpinak | musztardowy vinegrette | orzechy

- kluski leniwe | sos pieczarkowy | ser | szczypior

- klopsy chlebowe | mielony twaróg | sos z zakwasu żytniego | świeży majeranek

- blanszowany brokuł | beszamel musztardowy | ser | tarty brokuł z cytryną

talerz* | 18 zł

- placek warzywny | roszponka | szpinak | sos miodowo-musztardowy lub pietruszkowy

- placek mięsny | roszponka | szpinak | sos miodowo-musztardowy | lub pietruszkowy 

kanapka | 14 zł

- chleb żytni | szynka | twaróg | ketchup z marchewki | sałata masłowa

- chleb żytni | hummus | sałata masłowa

- chleb wiejski | pasta jajeczna | piłkowana rzodkiew | sałata masłowa

dodatkowo

- ryż | mleko kokosowe | mango i jabłko w syropie 
porcja mała: 10 zł 
porcja duża: 12 zł

- bajgiel | szarpana wieprzowina | kandyzowana kapusta | sałata masłowa | 14 zł

- kulki z kaszy gryczanej | ser | sos mango | mielony twaróg | ketchup z marchewki 
mała porcja: 12 zł 
duża porcja: 15 zł 

- polski ramen | 8 zł + dodatki (każdy za 3 zł) | tofu | kluski | rzodkiew | wieprzowina

*do każdego talerza i miski - jabłko gratis

Avengers: Koniec gry 
Anthony Russo, Joe Russo, USA 2019
Basia 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Basia 2 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Cała prawda o Szekspirze 
Kenneth Branagh, Wielka Brytania 2018
Dzika grusza 
Nuri Bilge Ceylan, Francja, Turcja 2018
Gloria Bell 
Sebastián Lelio, USA, Chile 2018
Green Book 
Peter Farelly, USA 2018
Niedobrani 
Jonathan Levine, USA 2019
Podwójne życie 
Olivier Assayas, Francja 2018
Porwanie Michela Houellebecqa 
Wydarzenia specjalne
Guillaume Nicloux, Francja 2014
Schyłek dnia 
László Nemes, Węgry, Francja 2018
Słodki koniec dnia 
Jacek Borcuch, Polska 2019
Tolkien 
Dome Karukoski, USA 2018
Kafarnaum 
Nadine Labaki, Liban, USA 2018
Praziomek (dubbing) 
Chris Butler, Kanada, USA 2018
Wszyscy wiedzą 
Asghar Farhadi, Hiszpania, Francja, Włochy 2018
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.