15 - 17 listopada 2019
Ceny biletów: 20 zł normalny, 17 zł klubowy
Festiwal Filmowy Pięć Smaków to coroczny przegląd kina z Azji Wschodniej, Południowo-Wschodniej i Południowej. Od 2006 roku prezentuje premierowo najnowsze, starannie wyselekcjonowane filmy z krajów regionu, a także klasyczne dzieła azjatyckich archiwów, retrospektywy wybranych twórców oraz przeglądy kinematografii narodowych.
Partnerem przeglądu jest restauracja ŌKAMI.
W programie:
15 listopada, piątek, godz. 20.15
Jednym cięciem
reż. Shinichiro Ueda / Japonia 2017 / 96'
godz. 18.00 Z kości powstałeś
reż. Toshiyuki Teruya (Gori) / Japonia 2018 / 111'
godz. 20.15 Czerwony fallus
reż. Tashi Ghyeltshen / Bhutan, Niemcy, Nepal 2019 / 82'
17 listopada, niedziela
godz. 18.00 Maggie
reż. Yi Okseop / Korea Południowa 2018 / 88'
godz. 20.15 Made in Hong Kong
reż. Fruit Chan / Hongkong 1997 / 109'