repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

17 cze / śr
18 cze / cz
21 cze / nd
23 cze / wt
24 cze / śr
25 cze / cz

Już od 21 sierpnia film będzie dostępny także w codziennym repertuarze kina.

plakat

Pojedynek na głosy

reż. Peter Cattaneo

czas: 112’
produkcja: Wielka Brytania 2019
obsada: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng

Pełna humoru, pozytywnej energii i wzruszeń opowieść, inspirowana prawdziwą przyjaźnią. Za kamerą stanął autor komediowego hitu "Goło i wesoło" - Peter Cattaneo.

Pojedynek na głosy to historia amatorskiego kobiecego zespołu muzycznego, któremu przyświeca hasło "piosenka jest dobra na wszystko". Niestety, wzajemne uszczypliwości i sprzeczki dwóch liderek zdają się nie mieć końca, co niekorzystnie wpływa na atmosferę w grupie. Jeśli Kate, miłośniczka klasyków, i Lisa, fanka najświeższych przebojów, nie znajdą wspólnej nuty porozumienia, ich wymarzony występ w Royal Albert Hall stanie pod znakiem zapytania.

Peter Cattaneo

Urodził się w 1964 roku w Anglii. Studiował na Royal College of Art. Na początku kariery zdobył rozgłos dzięki dwóm nominacjom do Oscara - pierwszą otrzymał za krótki metraż Dear Rosie, a drugą za kinowy debiut Goło i wesoło. Pracował przy wielu serialach telewizyjnych, w tym przy wysoko ocenianym i nagradzanym Wielebnym. Jego specjalnością są komedie. Posiada tytuł Członka Orderu Imperium Brytyjskiego.

Wybrana filmografia

1991 Dear Rosie (kr.m.)

1995 Loved Up (TV)

1997 Goło i wesoło / The Full Monty

2001 Szczęśliwa zrywa / Lucky Break

2008 Rocker / The Rocker

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!