repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

Ostatni seans filmu odbył się 14 kwietnia 2016.

Córki Dancingu

reż. Agnieszka Smoczyńska

czas: 92’
produkcja: Polska 2015
obsada: Kinga Preis, Magdalena Cielecka, Katarzyna Herman
polski dystrybutor: Kino Świat

A gdyby tak z Wisły wyłoniły się dwie syreny i swym śpiewem zaczęły czarować bywalców warszawskich dancingów? Kogo urzekną ich głosy, niech ma się na baczności - piękne kusicielki niezdolne są do miłości, co więcej, w zgodzie ze swą krwiożerczą naturą lubią zakąsić sobie… smakowitego człowieka. Musical Agnieszki Smoczyńskiej z piosenkami napisanymi przez duet Ballady i Romanse wyróżniono w tym roku na Sundance Film Festival za „unikalną wizję i design”.

Agnieszka Smoczyńska

Absolwentka historii sztuki, kulturoznawstwa, reżyserii i Mistrzowskiej Szkoły Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy.

Filmografia

2010 Viva Maria! / Viva Maria! (/ doc., short film)

2007 Aria Diva (short film)

2005 Sieroty (doc., short flim)

2003 Kapelusz (short film)

2003 Guanipa (short film)

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!