film
 
How to Be Loved
Jak być kochaną
reż. Wojciech Jerzy Has / Polska 1963 / 97’
Seanse - kup bilet:
06 mar
Polish Cinema for Beginners

Obsada

Barbara Krafftówna, Zbigniew Cybulski

Opis filmu

Krakow under Nazi occupation. Felicja is a budding actress, madly in love with fellow actor Rawicz, who does not reciprocate her feelings. When Rawicz is accused of murdering a Nazi collaborator, Felicja decides to let him hide in her house. She hopes that by living with her, he will develop feelings for her. Barbara Krafftówna's portrayal of Felicja has been acclaimed as one of the greatest female performances in the history of Polish cinema.

The lecture will cover the oeuvre of Wojciech Has, the phenomenon of the Polish school. Lecturer Agnieszka Jakimiak is a dramaturg and essayist, author of the play "How to Be Loved" which was inspired by Has's movie. Jakimiak's play, which was put on by Weronika Szczawińska and published by the monthly magazine "Dialog", received an honorable mention in the theatre industry survey of the monthly periodical "Teatr".

Lecturer: Agnieszka Jakimiak

Informacje o reżyserze

Wojciech Jerzy Has

Filmografia

1947 Harmonia / Harmony (short film)

1947 Ulica Brzozowa / Brzozowa Street

1949 Parowóz PT 47 / Steam Locomotive PT 47

1949 Jeden dzień w Polsce / A Day in Poland

1950 Moje miasto / My City

1950 Pierwszy plon / First Harvest

1951 Mechanizacja robót ziemnych / Mechanisation of Earthworks

1951 Scentralizowana kontrola przebiegu produkcji / Centralised Control of Production Process

1952  Harcerze na zlocie / Scouts at a Rally

1952 Karmik Jankowy / Janek’s Feeder

1952 Zielarze z Kamiennej Doliny / Herbalists from the Stone Valley

1955 Nasz zespół / Our Ensemble

1957 Pętla / The Noose

1958 Pożegnania / Partings

1959 Wspólny pokój / One Room Tenants

1960 Rozstanie / Goodbye to the Past

1961 Złoto / Gold Dreams

1962 Jak być kochaną / How to Be Loved

1964 Rękopis znaleziony w Saragossie / Saragossa Manuscript

1966 Szyfry / The Codes

1968 Lalka / The Doll

1973 Sanatorium pod klepsydrą / The Hour-Glass Sanatorium

1982 Nieciekawa historia / The Uneventful Story

1984 Pismak / Write and Fight

1985 Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany / Memoirs of a Sinner

1988 Niezwykła podróż Baltazara Kobera / The Tribulations of Balthazar Kober

stopka

Drodzy Widzowie!

W trosce o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo przedłużamy zamknięcie Kina Nowe Horyzonty do odwołania. Wszystkie pokazy i wydarzenia specjalne zaplanowane na ten czas zostaną w miarę możliwości przeniesione na przyszłość, o wszelkich zmianach będziemy informować na bieżąco. Więcej szczegółów (w tym związanych ze zwrotami biletów) można znaleźć tutaj. Przepraszamy za wszelkie niedogodności!

rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.