repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

9 cze / cz
plakat

Fucking Bornholm

reż. Anna Kazejak

czas: 95’
produkcja: Polska 2022
obsada: Agnieszka Grochowska, Maciej Stuhr, Grzegorz Damięcki, Jaśmina Polak
język: polski

gatunek: dramat, komedia
kategoria wiekowa: 15+

Tej majówce daleko do hygge…

Dwie pary – małżeństwo z długim stażem i nowy związek z Tindera, dzieci i majówkowy wjazd na sielankowy kemping. Co może pójść nie tak? Bohaterowie Fucking Bornholm w reżyserii Anny Kazejak przekonają się, że wszystko, a jeden incydent może uruchomić prawdziwą lawinę. W rolach głównych Agnieszka Grochowska, Maciej Stuhr, Jaśmina Polak i Grzegorz Damięcki.

Fucking Bornholm dotyka tematu tożsamości w czasach, gdzie znane nam do tej pory wzorce przestały mieć znaczenie. Kryzys w związku, problemy z komunikacją, zmęczenie oczekiwaniami innych. Brzmi znajomo, jak materiał na najlepsze memy i śmiech przez łzy? Bo tak właśnie jest.

Anna Kazejak

Anna Kazejak-Dawid

Urodziła się w 1979 r. w Bytomiu. Ukończyła Wydział Reżyserii PWSFTViT w Łodzi. Współpracowała w charakterze drugiego reżysera przy wielu etiudach filmowych, realizowanych w łódzkiej filmówce. Na planach zdjęciowych spotykała się z najbardziej znanymi reżyserami młodego pokolenia, np. ze Sławomirem Fabickim i Leszkiem Dawidem. Prowadziła także warsztaty dla grup teatralnych z Węgier, Czech i Polski.

Filmografia:

2002 Z góry (kr.m.)

2003 Puls (dok., kr.m.)

2003 Moje miejsce (dok., kr.m.)

2004 Jesteś tam (kr.m.)

2004 Jesteśmy (dok., kr.m.)

2005 Oda do radości (współreż.)

2006 Kilka prostych słów / A Few Simple Words (kr.m.)

2007 Bocznica / Side Track (dok., kr.m.)

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!