repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

Ostatni seans filmu odbył się 15 października 2020.

plakat

Tarapaty 2

reż. Marta Karwowska

czas: 87’
produkcja: Polska 2020
obsada: Pola Król, Jakub Janota-Bzowski, Joanna Szczepkowska

Kiedy z Muzeum Narodowego w Poznaniu znika perła kolekcji - "Plaża w Pourville" Claude'a Moneta, a o kradzież zostaje fałszywie oskarżona ciotka Julki - dzieci muszą odnaleźć obraz i odkryć tożsamość prawdziwego złodzieja. Zgrany duet rozpoczyna śledztwo, ale na horyzoncie pojawia się Felka, zwariowana 12-latka, a razem z nią kłopoty. Opowieść o zazdrości i zaufaniu przeplata się z rozwiązywaniem zagadki kryminalnej.

Tarapaty 2 to historia dla całej rodziny, w której znajdziemy wiele dowodów na to, że nie da się uwierzyć w przyjaciela, dopóki nie uwierzy się w siebie. A także na to, że przyjaźń wystawiona na próbę może stać się jeszcze mocniejsza.

Marta Karwowska

Studentka reżyserii Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Reżyserka, scenopisarka. Autorka kilkunastu etiud fabularnych i dokumentalnych, a także spektakli dla dzieci oraz spotów społecznych.

Wybrana filmografia

2005 Dwa słowa o muzyce (short, doc.)

2006 Miśka (short, doc.)

2007 Bajka dla niegrzecznych dzieci (short, doc.)

2008 Chcemy cudu (short)

2012 Sowa / Owl (short)

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!