repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

Ostatni seans filmu odbył się 30 maja 2019.

Gloria Bell

reż. Sebastián Lelio

czas: 102’
produkcja: USA, Chile 2018
obsada: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Brad Garrett

Gloria Bell to tytułowa kobieta po 50., która postanawia odnaleźć nową miłość. W tym celu przemierza kluby taneczne Los Angeles. Gdy w końcu poznaje Arnolda, rodzi się między nimi uczucie, które przyniesie nie tylko romans, ale i szereg komplikacji.

Sebastián Lelio

Urodził się w 1974 roku w stolicy Chile. Studiował w Chilijskiej Szkole Filmowej. W 1995 roku wyreżyserował swój pierwszy krótkometrażowy film pt. 4. Dekadę później zadebiutował w długim metrażu. Jego Święta rodzina została wybrana przez publiczność najlepszym filmem 6. edycji Nowych Horyzontów. Niespiesznie rozwijająca się fabuła oraz częste zbliżenia są wspólnymi cechami jego dotychczasowej twórczości. Nie inaczej jest w Roku tygrysa, który tempem przypomina faworyta publiczności sprzed kilku lat. Film ten zdobył nominację do Złotego Lamparta na festiwalu w Locarno w 2011 roku.

Wybrana filmografia

1995 4 (short)

2003 Carga Vital (short)

2005 Święta rodzina / La sagrada familia / The Sacred Family

2009 Navidad / Christmas

2011 Rok tygrysa / El año del tigre / The Year of the Tiger

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!