repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

Ostatni seans filmu odbył się 16 lutego 2019.

Chef Flynn - najmłodszy kucharz świata

reż. Cameron Yates

czas: 82’
produkcja: USA 2018
polski dystrybutor: Films for Food

Jako 12-latek otworzył we własnym domu klub kolacyjny z menu, którego mógł pozazdrościć niejeden lokal z ambicjami. Jako 16-letni genialny kucharz znalazł się na okładce "The New York Timesa". Jako 19-latek otworzył własną restaurację w Nowym Jorku. Jego specjalność, beet Wellington (zawinięty w dodatki i ciasto francuskie burak, wariacja na temat słynnego Wellingtona z wołowiną), znana jest smakoszom na całym świecie. Tak przedstawia się kariera Flynna McGarry'ego, cudownego dziecka świata kulinariów, bohatera dokumentu Camerona Yatesa. Byłaby to zapewne klasyczna opowieść o spełnionym - nie bez wysiłku! - amerykańskim śnie, gdyby nie intrygująca postać matki Flynna, Meg, która udostępniła twórcom przebogate domowe archiwa (sama jest reżyserką i filmowała syna od jego narodzin). Kobieta towarzyszy bohaterowi na ekranie niczym jego cień. Dzięki niej wciągający film Yatesa zyskuje posmak trzymającego w napięciu psychologicznego thrillera, każącego nam zastanowić się, kto tu naprawdę reżyseruje. Jest to więc w równym stopniu rzecz o samorodnym talencie i pasji, jak i o rodzicielstwie i skomplikowanych rodzinnych relacjach. 

Małgorzata Sadowska, 9. American Film Festival

Po seansie spotkanie z zaproszonymi gośćmi z MasterChef Polska

Julia Cymbaluk - master chef junior
Mateusz Zielonka - master chef
Martyna Chomacka - finalistka master chef

Spotkanie poprowadzi Agnieszka Szydziak z Have a bite Wrocław.

17 lutego zapraszamy na warsztaty kulinarne w restauracji Surfer. Więcej informacji wkrótce. 

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!