repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

Ostatni seans filmu odbył się 8 czerwca 2017.

Zwyczajna dziewczyna

Their Finest

reż. Lone Scherfig

czas: 117’
produkcja: Wielka Brytania 2017
obsada: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy
polski dystrybutor: M2 Films

Catrin jest młoda, pełna energii i właśnie została zatrudniona w małej agencji reklamowej, która pracuje nad scenariuszami filmów propagandowych. Kraj potrzebuje produkcji, które podniosą obywateli na duchu! A Catrin ma pomóc w ich powstawaniu. Ale jak zwyczajna dziewczyna ma odnaleźć się na stanowisku dotychczas zarezerwowanym wyłącznie dla mężczyzn? Szczególnie, gdy jej szefem jest przystojny i pewny siebie scenarzysta, Tom, który nie wierzy, że jakakolwiek kobieta może poradzić sobie z takim zadaniem. Catrin postanawia udowodnić mu, jak bardzo się myli. I szybko przekonuje się, że życie pisze najciekawsze scenariusze.

Lone Scherfig

Urodziła się w 1959 roku w Kopenhadze. Studiowała na Uniwersytecie Kopenhaskim i w duńskiej Państwowej Szkole Filmowej. Napisała i wyreżyserowała wiele filmów krótkometrażowych, słuchowisk radiowych i seriali telewizyjnych, zdobywając 22 nagrody i 11 nominacji na rozmaitych festiwalach.

Filmografia

1990 Urodziny Kaja / Kaj's fødselsdag / A Birthday Trip

1998 Nar mor kommer hjem

2000 Włoski dla początkujących / Italiensk for begyndere / Italian for Beginners

2002 Wilbur chce się zabić / Wilbur Wants to Kill Himself

2007 Chcę do domu / Hjemve / I Want Home

2009 Była sobie dziewczyna / An Education

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!