repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

Ostatni seans filmu odbył się 29 września 2016.

Plan Maggie

Maggie's Plan

reż. Rebecca Miller

czas: 92’
produkcja: USA 2015
obsada: Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke
polski dystrybutor: Best Film

Maggie (Greta Gerwig) jest nowoczesną dziewczyną z Nowego Jorku, która nie jest w stanie zakochać się na dłużej niż 6 miesięcy, ale bardzo chciałaby zostać matką. Postanawia po prostu zajść w ciążę i wybiera do tego celu potencjalne najlepszego mężczyznę. Tym czasem zakochuje się w zupełnie innym (Ethan Hawke). Po kilku latach cudzy mąż, który został jej własnym, powszednieje i Maggie znów potrzebuje zmiany. W jej głowie pojawia się nowy plan, ale żeby go zrealizować będzie potrzebowała pomocy byłej żony swojego obecnego partnera (Julianne Moore).

Rebecca Miller

Urodzona w 1962 roku w Roxbury, Connecticut. Aktorka, scenarzystka i reżyserka, córka słynnego dramaturga Arthura Millera. Absolwentka prestiżowego uniwersytetu Yale. Przygodę z kinem rozpoczęła jako aktorka współpracująca z takimi reżyserami jak Alan Pakula, Paul Mazursky i Mike Nichols. Jako reżyserka zadebiutowała w 1995 roku filmem Angela, który został doceniony na Sundance Film Festival. Siedem lat później otrzymała na tej imprezie główną nagrodę za Własne tempo - trzy portrety.

Filmografia

1995 Angela

2002 Własne tempo - trzy portrety / Personal Velocity: Three Portraits

2005 Ballada o Jacku i Rose / The Ballad of Jack and Rose

2009 Prywatne życie Pippy Lee / The Private Lives of Pippa Lee

2015 Plan Maggie / Maggie's Plan

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!