film
Wózkownia: Gloria Bell
Gloria Bell
reż. Sebastián Lelio / USA, Chile 2018 / 102’
Seanse - kup bilet:
30 maja
Wózkownia

Obsada

Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Brad Garrett

Opis filmu

Gloria Bell to tytułowa kobieta po 50., która postanawia odnaleźć nową miłość. W tym celu przemierza kluby taneczne Los Angeles. Gdy w końcu poznaje Arnolda, rodzi się między nimi uczucie, które przyniesie nie tylko romans, ale i szereg komplikacji.

Informacje o reżyserze

Sebastián Lelio

Urodził się w 1974 roku w stolicy Chile. Studiował w Chilijskiej Szkole Filmowej. W 1995 roku wyreżyserował swój pierwszy krótkometrażowy film pt. 4. Dekadę później zadebiutował w długim metrażu. Jego Święta rodzina została wybrana przez publiczność najlepszym filmem 6. edycji Nowych Horyzontów. Niespiesznie rozwijająca się fabuła oraz częste zbliżenia są wspólnymi cechami jego dotychczasowej twórczości. Nie inaczej jest w Roku tygrysa, który tempem przypomina faworyta publiczności sprzed kilku lat. Film ten zdobył nominację do Złotego Lamparta na festiwalu w Locarno w 2011 roku.


Director Sebastián Lelio was born in Santiago de Chile in 1974. He completed his film studies at the Escuela de Cine de Chile. He made his first short film 4 in 1995 and completed his feature debut a decade later – The Holy Family was chosen as the audience favorite at the 6th New Horizons. Calmly paced plotlines and frequent close-ups leave a strong mark on his work, including his latest, The Year of the Tiger, which was nominated for a Golden Leopard at Locarno in 2011.

Wybrana filmografia/ Selected filmography

1995 4 (short)

2003 Carga Vital (short)

2005 Święta rodzina / La sagrada familia / The Sacred Family

2009 Navidad / Christmas

2011 Rok tygrysa / El año del tigre / The Year of the Tiger

stopka

reżyseria: Sebastián Lelio
obsada: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Brad Garrett
barwa: kolor
Boże Ciało 
Jan Komasa, Polska 2019
Joker 
Todd Phillips, USA 2019
Le Mans' 66 
James Mangold, USA 2019
Na noże 
Rian Johnson, USA 2019
Niewidoczne życie sióstr Gusmão 
Karim Aïnouz, Brazylia 2019
Parasite 
Bong Joon-ho, Korea Południowa 2019
Słodziak 
Alma Har’el, USA 2019
The Lighthouse 
Robert Eggers, USA, Kanada 2019
Amazing Grace: Aretha Franklin 
Pokazy specjalne
Sydney Pollack, Alan Elliott, USA 2018
Angelo 
Markus Schleinzer, Austria, Luksemburg 2018
Baranek Shaun Film. Farmageddon 
Will Becher, Richard Phelan, Francja, USA, Wielka Brytania 2019
Basia 3 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Robert Jaszczurowski, Polska 2019
Irlandczyk 
Martin Scorsese, USA 2019
Kraina lodu 2 
Jennifer Lee, Chris Buck, USA 2019
Last Christmas 
Paul Feig, Wielka Brytania 2019
Młody Ahmed 
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, Belgia, Francja 2019
Obywatel Jones 
Agnieszka Holland, Polska, Wielka Brytania, Ukraina 2019
Portret kobiety w ogniu 
Céline Sciamma, Francja 2019
Śnieżna paczka 
Aaron Woodley, Chiny, Indie, Japonia, Kanada, USA, Wielka Brytania, Korea Południowa 2019
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.