film
     
"Chef Flynn - najmłodszy kucharz świata" - pokaz specjalny
reż. Cameron Yates / USA 2018 / 82’
Brak nadchodzących seansów

Opis filmu

Jako 12-latek otworzył we własnym domu klub kolacyjny z menu, którego mógł pozazdrościć niejeden lokal z ambicjami. Jako 16-letni genialny kucharz znalazł się na okładce "The New York Timesa". Jako 19-latek otworzył własną restaurację w Nowym Jorku. Jego specjalność, beet Wellington (zawinięty w dodatki i ciasto francuskie burak, wariacja na temat słynnego Wellingtona z wołowiną), znana jest smakoszom na całym świecie. Tak przedstawia się kariera Flynna McGarry'ego, cudownego dziecka świata kulinariów, bohatera dokumentu Camerona Yatesa. Byłaby to zapewne klasyczna opowieść o spełnionym - nie bez wysiłku! - amerykańskim śnie, gdyby nie intrygująca postać matki Flynna, Meg, która udostępniła twórcom przebogate domowe archiwa (sama jest reżyserką i filmowała syna od jego narodzin). Kobieta towarzyszy bohaterowi na ekranie niczym jego cień. Dzięki niej wciągający film Yatesa zyskuje posmak trzymającego w napięciu psychologicznego thrillera, każącego nam zastanowić się, kto tu naprawdę reżyseruje. Jest to więc w równym stopniu rzecz o samorodnym talencie i pasji, jak i o rodzicielstwie i skomplikowanych rodzinnych relacjach. 

Małgorzata Sadowska, 9. American Film Festival

Warsztaty z Julką Cymbaluk – polską MasterChef Junior + pokaz filmu „Chef Flynn”

Poznaj dwa talenty świata kulinariów: Flynna McGarry’ego, bohatera filmu „Chef Flynn – najmłodszy kucharz świata”, i Julkę Cymbaluk – laureatkę drugiej edycji MasterChef Junior Polska!

W niedzielę, 18 listopada o 12:00, zapraszamy na pokaz dokumentu połączony ze spotkaniem z Julką i jej mamą, Ulą Bartoszewicz; rozmowę poprowadzi Agnieszka Szydziak.

O 15:00 rozpoczną się prowadzone przez Julkę warsztaty inspirowane filmem „Chef Flynn”, na które zapraszamy młodych widzów (w wieku 7-13 lat). Liczba miejsc: 25.

Julka Cymbaluk – wrocławianka, II Polski MasterChef Junior, uwielbia kulinarne eksperymenty. Gotowanie jest jej pasją, a każdą potrawę traktuje jako wyzwanie. Uwielbia przyrządzać m.in. krewetki; na śniadaniu królują omlety. Oprócz pasji kulinarnej, kocha również skoki na trampolinie – zdobyła np. srebro na olimpiadzie młodzieżowej i zajęła I miejsce w mistrzostwach Dolnego Śląska w skokach synchronicznych.

Cena biletu na sam pokaz filmowy: 20 zł

kup bilet na film

Cena biletu na pokaz + warsztaty: 50 zł

kup bilet na film i warsztaty

Chef Flynn - najmłodszy kucharz świata w Kinie Nowe Horyzonty w innych terminach

Informacje o reżyserze

Cameron Yates

stopka

reżyseria: Cameron Yates
barwa: kolor
Avengers: Koniec gry 
Anthony Russo, Joe Russo, USA 2019
Basia 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Basia 2 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Cała prawda o Szekspirze 
Kenneth Branagh, Wielka Brytania 2018
Dzika grusza 
Nuri Bilge Ceylan, Francja, Turcja 2018
Gloria Bell 
Sebastián Lelio, USA, Chile 2018
Green Book 
Peter Farelly, USA 2018
Kafarnaum 
Nadine Labaki, Liban, USA 2018
Niedobrani 
Jonathan Levine, USA 2019
Podwójne życie 
Olivier Assayas, Francja 2018
Porwanie Michela Houellebecqa 
Wydarzenia specjalne
Guillaume Nicloux, Francja 2014
Praziomek (dubbing) 
Chris Butler, Kanada, USA 2018
Schyłek dnia 
László Nemes, Węgry, Francja 2018
Słodki koniec dnia 
Jacek Borcuch, Polska 2019
Tolkien 
Dome Karukoski, USA 2018
Wszyscy wiedzą 
Asghar Farhadi, Hiszpania, Francja, Włochy 2018
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.