film
     
Wózkownia: Plan B
reż. Kinga Dębska / Polska 2017 / 85’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 15 lutego 2018.

Obsada

Roma Gąsiorowska, Kinga Preis, Edyta Olszówka, Marcin Dorociński

Opis filmu

Film o miłości - pełen emocji, humoru i życiowej prawdy. Bohaterów poznajemy przed walentynkami, w chwili, gdy w ich życiu zdarza się coś całkiem nieoczekiwanego - coś, co wywraca je do góry nogami. Sytuacje, z którymi się konfrontują, prowadzą do zaskakujących rozwiązań. Dają nadzieję na to, że trudne początki nie raz prowadzą do odnalezienia prawdziwych uczuć i autentycznych więzi, a w życiu zawsze jest jakiś plan B!

Informacje o reżyserze

Kinga Dębska

Kinga Dębska

Jest absolwentką japonistyki na Uniwersytecie Warszawskim. Była kursantką w Camerimage Film School w Toruniu, studiowała także w szkole filmowej FAMU w Pradze. Reżyserka znana jest przede wszystkim jako autorka filmów dokumentalnych, m.in. Uzdrowiciele? oraz Kocham Chrystusa, za który otrzymała Grand Prix na Międzynarodowym Festiwalu Filmów Katolickich. Film Hel jest jej debiutem fabularnym.

Filmografia:

2001 Kocham Chrystusa (kr.m., dok.)

2002 Uzdrowiciele? (kr.m., dok.)

2005 Para mieszana (kr.m., dok., współreż.)

2007 Józek i jego dzieci (kr.m., dok.)

2009 Hel / Rebound


Kinga Dębska

She graduated with a degree in Japanese studies from the University of Warsaw. She attended a course at the Camerimage Film School in Toruń and she studied at the FAMU Film School in Prague. The director is known mainly as the documentary filmmaker for such works as Uzdrowiciele? and Kocham Chrystusa, winner of the Grand Prix at the International Catholic Films Festival. Rebound is her feature debut.

Filmography:

2001 Kocham Chrystusa (doc., short)

2002 Uzdrowiciele? (doc., short)

2005 Para mieszana (short, doc., co-dir.)

2007 Józek i jego dzieci (short, doc.)

2009 Hel / Rebound

stopka

reżyseria: Kinga Dębska
obsada: Roma Gąsiorowska, Kinga Preis, Edyta Olszówka, Marcin Dorociński
polski dystrybutor: Next Film
barwa: kolor
Basia 3 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Robert Jaszczurowski, Polska 2019
Deerskin 
Quentin Dupieux, Francja 2019
Gorący temat 
Jay Roach, Kanada, USA 2019
Joker 
Todd Phillips, USA 2019
Judy 
Rupert Goold, Wielka Brytania 2019
Kraina lodu 2 
Jennifer Lee, Chris Buck, USA 2019
Kraina miodu 
Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov, Macedonia 2019
Marona - psia opowieść (lektor) 
Anca Damian, Rumunia, Francja, Belgia 2019
Mayday 
Sam Akina, Polska 2019
Na noże 
Rian Johnson, USA 2019
Oficer i szpieg 
Roman Polański, Francja, Włochy 2019
Parasite 
Bong Joon-ho, Korea Południowa 2019
Psy 3. W imię zasad 
Władysław Pasikowski, Polska 2020
Sokół z masłem orzechowym 
Tyler Nilson, Michael Schwartz, USA 2019
Tajni i fajni 
Nick Bruno, USA 2019
Tam gdzieś musi być niebo 
Elia Suleiman, Francja, Katar, Niemcy, Kanada, Turcja, Palestyna 2019
The Lighthouse 
Robert Eggers, USA, Kanada 2019
TOP 10: Parasite 
TOP 10 2019
Bong Joon-ho, Korea Południowa 2019
Wózkownia: Sokół z masłem orzechowym 
Wózkownia
Tyler Nilson, Michael Schwartz, USA 2019
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.