wydarzenie
 
Kolacja inspirowana filmem "Głód mięsa"
Restauracja Acquario
(dach hotelu Monopol, ul. Heleny Modrzejewskiej 2, Wrocław)
25 lis

Menu:

Przystawka:

Marynowana barwena z sałatką z komosy ryżowej z domowymi piklami

Danie Główne:

Policzki wołowe z pieczoną dynią i marakują

Deser:

Gruszka karmelizowana w miso z lodami z czarnego sezamu

lub wege:

Przystawka:

Sałatka z kolorowych buraków z serem z Łomnicy i pistacjami

Danie główne:

Risotto dyniowe z palonym masłem i truflą

Deser:

Gruszka karmelizowana w miso z lodami z czarnego sezamu

O produktach:

Dlaczego barwena?

W przeciwieństwie do łososia nie jest to ryba hodowlana i sztucznie karmiona. Nie jest zagrożona tak jak tuńczyk, który jest blisko wyginięcia. Barweny pochodzą wyłącznie z połowów siecią skrzelową - tak złowione ryby zachowują pełną łuskę i nie są miażdżone w sieci (odwrotnie niż przy połowach dużo popularniejszymi włokami). To zasługa małych, tradycyjnych kutrów tzw. rybołówstwa przybrzeżnego, prowadzących krótkie, kilkugodzinne połowy. 

Wołowina pochodzi z lokalnej hodowli ZM Kowalczyk (Barło).

Dynie, buraki i gruszki są uprawiane w ekologicznym gospodarstwie w Sandomierzu.

cena biletu 150 zł *

do każdego z dań zostanie podane odpowiednie dobrane wino z polskiej winnicy Turnau.

* liczba miejsc ograniczona.

Informacje o reżyserze

stopka

rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.