film
     
Wózkownia: Zwyczajna dziewczyna
Their Finest
reż. Lone Scherfig / Wielka Brytania 2017 / 117’
Seanse - kup bilet:
08 cze
Wózkownia

Obsada

Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy

Opis filmu

Catrin jest młoda, pełna energii i właśnie została zatrudniona w małej agencji reklamowej, która pracuje nad scenariuszami filmów propagandowych. Kraj potrzebuje produkcji, które podniosą obywateli na duchu! A Catrin ma pomóc w ich powstawaniu. Ale jak zwyczajna dziewczyna ma odnaleźć się na stanowisku dotychczas zarezerwowanym wyłącznie dla mężczyzn? Szczególnie, gdy jej szefem jest przystojny i pewny siebie scenarzysta, Tom, który nie wierzy, że jakakolwiek kobieta może poradzić sobie z takim zadaniem. Catrin postanawia udowodnić mu, jak bardzo się myli. I szybko przekonuje się, że życie pisze najciekawsze scenariusze.

Informacje o reżyserze

Lone Scherfig

Urodziła się w 1959 roku w Kopenhadze. Studiowała na Uniwersytecie Kopenhaskim i w duńskiej Państwowej Szkole Filmowej. Napisała i wyreżyserowała wiele filmów krótkometrażowych, słuchowisk radiowych i seriali telewizyjnych, zdobywając 22 nagrody i 11 nominacji na rozmaitych festiwalach.


She was born in 1959 in Copenhagen. She studied at the Copenhagen University and the National Film School of Denmark. She has written and directed numerous short films, radio dramas and television series, and won 22 awards and 11 nominations at various festivals.

Filmografia/ Filmography

1990 Urodziny Kaja / Kaj's fødselsdag / A Birthday Trip

1998 Nar mor kommer hjem

2000 Włoski dla początkujących / Italiensk for begyndere / Italian for Beginners

2002 Wilbur chce się zabić / Wilbur Wants to Kill Himself

2007 Chcę do domu / Hjemve / I Want Home

2009 Była sobie dziewczyna / An Education

stopka

reżyseria: Lone Scherfig
obsada: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy
polski dystrybutor: M2 Films
barwa: kolor
Agent Kot 
Christoph LauensteinWolfgang Lauenstein, Belgia, Niemcy 2018
Aladyn (dubbing) 
Guy Ritchie, USA 2019
Aladyn (napisy) 
Guy Ritchie, USA 2019
Basia 2 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Jestem William 
Jonas Elmer, Dania 2017
Kobieta idzie na wojnę 
Benedikt Erlingsson, Francja, Islandia, Ukraina 2018
Krew Boga 
Bartosz Konopka, Polska, Belgia 2018
Królowa Kier 
May el-Toukhy, Dania, Szwecja 2019
Łowcy czarownic (dubbing) 
Raško Miljković, Macedonia 2018
Ma 
Tate Taylor, USA 2019
Niedobrani 
Jonathan Levine, USA 2019
Nowe Horyzonty dla Seniora: Wymarzony 
Nowe Horyzonty dla Seniora
Jeanne Herry, Francja 2018
Paskudy. Uglydolls 
Robert Rodriguez, USA 2019
Petra 
Jaime Rosales, Dania, Hiszpania, Francja 2018
Podwójne życie 
Olivier Assayas, Francja 2018
Pokémon: Detektyw Pikachu (dubbing) 
Rob Letterman, Japonia, USA 2019
Pokémon: Detektyw Pikachu (napisy) 
Rob Letterman, Japonia, USA 2019
Rocketman 
Dexter Fletcher, Wielka Brytania 2019
Sauvage 
Camille Vidal-Naquet, Francja 2018
Słodki koniec dnia 
Jacek Borcuch, Polska 2019
Tajemnice Joan 
Trevor Nunn, Wielka Brytania 2019
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.