film
Wózkownia: Plan Maggie
Maggie's Plan
reż. Rebecca Miller / USA 2015 / 92’
Seanse - kup bilet:
29 wrz
Wózkownia

Obsada

Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke

Opis filmu

Maggie (Greta Gerwig) jest nowoczesną dziewczyną z Nowego Jorku, która nie jest w stanie zakochać się na dłużej niż 6 miesięcy, ale bardzo chciałaby zostać matką. Postanawia po prostu zajść w ciążę i wybiera do tego celu potencjalne najlepszego mężczyznę. Tym czasem zakochuje się w zupełnie innym (Ethan Hawke). Po kilku latach cudzy mąż, który został jej własnym, powszednieje i Maggie znów potrzebuje zmiany. W jej głowie pojawia się nowy plan, ale żeby go zrealizować będzie potrzebowała pomocy byłej żony swojego obecnego partnera (Julianne Moore).

Informacje o reżyserze

Rebecca Miller

Urodzona w 1962 roku w Roxbury, Connecticut. Aktorka, scenarzystka i reżyserka, córka słynnego dramaturga Arthura Millera. Absolwentka prestiżowego uniwersytetu Yale. Przygodę z kinem rozpoczęła jako aktorka współpracująca z takimi reżyserami jak Alan Pakula, Paul Mazursky i Mike Nichols. Jako reżyserka zadebiutowała w 1995 roku filmem Angela, który został doceniony na Sundance Film Festival. Siedem lat później otrzymała na tej imprezie główną nagrodę za Własne tempo - trzy portrety.


Rebecca Miller was born in Roxbury, Connecticut, in 1962. The daughter of playwright Arthur Miller, she is an actress, screenwriter, and director and a graduate of prestigious Yale University. Her adventure with cinema began as an actress working with directors such as Alan Pakula, Paul Mazursky, and Mike Nichols. She made her directorial debut in 1995 with film Angela, which was an award winner at the Sundance Film Festival. Seven years later, she took home that festival's top prize for Personal Velocity.

Filmografia/ Filmography

1995 Angela

2002 Własne tempo - trzy portrety / Personal Velocity: Three Portraits

2005 Ballada o Jacku i Rose / The Ballad of Jack and Rose

2009 Prywatne życie Pippy Lee / The Private Lives of Pippa Lee

2015 Plan Maggie / Maggie's Plan

stopka

reżyseria: Rebecca Miller
obsada: Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke
polski dystrybutor: Best Film
barwa: kolor
Adapter. Kino bez barier: Ikar. Legenda Mietka Kosza 
Adapter. Kino bez barier
Maciej Pieprzyca, Polska 2019
Był sobie pies 2 
Gail Mancuso, USA, Hong Kong, Indie, Chiny 2019
Czarownica 2 (napisy) 
Joachim Rønning, USA 2019
Czarownica 2 (wersja oryginalna) 
Joachim Rønning, USA 2019
Ikar. Legenda Mietka Kosza 
Maciej Pieprzyca, Polska 2019
Joker 
Todd Phillips, USA 2019
Kino na bis: Syn Szawła 
Kino na bis
László Nemes, Węgry 2015
(Nie)znajomi 
Tadeusz Śliwa, Polska 2019
O Yeti! 
Jill Culton, Chiny, USA 2019
Ostatnia Góra 
Dariusz Załuski, Polska 2019
Parasite 
Bong Joon-ho, Korea Południowa 2019
Pewnego razu... w Hollywood 
Quentin Tarantino, USA, Wielka Brytania 2019
Polish Cinema for Beginners: Ostatnia rodzina 
Polish Cinema for Beginners
Jan P. Matuszyński, Polska 2016
Portret kobiety w ogniu 
Céline Sciamma, Francja 2019
Rzeka 
Emir Baigazin, Norwegia, Polska, Kazachstan 2018
Wysoka dziewczyna 
Kantemir Bałagow, Rosja 2019
Zabawa w pochowanego 
Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett, USA 2019
Basia 2 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Ból i blask 
Pedro Almodóvar, Hiszpania 2019
Gordon i Paddy 
Linda Hamback, Szwecja 2017
Mowa ptaków 
Xawery Żuławski, Polska 2019
Synonimy 
Nadav Lapid, Francja, Niemcy, Izrael 2018
Wystawa na ekranie: Leonardo. Dzieła wszystkie 
Wystawa na ekranie 2019/2020
Phil Grabsky
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.