film
Wózkownia: Plan Maggie
Maggie's Plan
reż. Rebecca Miller / USA 2015 / 92’
Seanse - kup bilet:
29 wrz
Wózkownia

Obsada

Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke

Opis filmu

Maggie (Greta Gerwig) jest nowoczesną dziewczyną z Nowego Jorku, która nie jest w stanie zakochać się na dłużej niż 6 miesięcy, ale bardzo chciałaby zostać matką. Postanawia po prostu zajść w ciążę i wybiera do tego celu potencjalne najlepszego mężczyznę. Tym czasem zakochuje się w zupełnie innym (Ethan Hawke). Po kilku latach cudzy mąż, który został jej własnym, powszednieje i Maggie znów potrzebuje zmiany. W jej głowie pojawia się nowy plan, ale żeby go zrealizować będzie potrzebowała pomocy byłej żony swojego obecnego partnera (Julianne Moore).

Informacje o reżyserze

Rebecca Miller

Urodzona w 1962 roku w Roxbury, Connecticut. Aktorka, scenarzystka i reżyserka, córka słynnego dramaturga Arthura Millera. Absolwentka prestiżowego uniwersytetu Yale. Przygodę z kinem rozpoczęła jako aktorka współpracująca z takimi reżyserami jak Alan Pakula, Paul Mazursky i Mike Nichols. Jako reżyserka zadebiutowała w 1995 roku filmem Angela, który został doceniony na Sundance Film Festival. Siedem lat później otrzymała na tej imprezie główną nagrodę za Własne tempo - trzy portrety.


Rebecca Miller was born in Roxbury, Connecticut, in 1962. The daughter of playwright Arthur Miller, she is an actress, screenwriter, and director and a graduate of prestigious Yale University. Her adventure with cinema began as an actress working with directors such as Alan Pakula, Paul Mazursky, and Mike Nichols. She made her directorial debut in 1995 with film Angela, which was an award winner at the Sundance Film Festival. Seven years later, she took home that festival's top prize for Personal Velocity.

Filmografia/ Filmography

1995 Angela

2002 Własne tempo - trzy portrety / Personal Velocity: Three Portraits

2005 Ballada o Jacku i Rose / The Ballad of Jack and Rose

2009 Prywatne życie Pippy Lee / The Private Lives of Pippa Lee

2015 Plan Maggie / Maggie's Plan

stopka

reżyseria: Rebecca Miller
obsada: Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke
polski dystrybutor: Best Film
barwa: kolor
Agent Kot 
Christoph LauensteinWolfgang Lauenstein, Belgia, Niemcy 2018
Aladyn (dubbing) 
Guy Ritchie, USA 2019
Aladyn (napisy) 
Guy Ritchie, USA 2019
Basia 2 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Jestem William 
Jonas Elmer, Dania 2017
Kobieta idzie na wojnę 
Benedikt Erlingsson, Francja, Islandia, Ukraina 2018
Krew Boga 
Bartosz Konopka, Polska, Belgia 2018
Królowa Kier 
May el-Toukhy, Dania, Szwecja 2019
Łowcy czarownic (dubbing) 
Raško Miljković, Macedonia 2018
Ma 
Tate Taylor, USA 2019
Niedobrani 
Jonathan Levine, USA 2019
Nowe Horyzonty dla Seniora: Wymarzony 
Nowe Horyzonty dla Seniora
Jeanne Herry, Francja 2018
Paskudy. Uglydolls 
Robert Rodriguez, USA 2019
Petra 
Jaime Rosales, Dania, Hiszpania, Francja 2018
Podwójne życie 
Olivier Assayas, Francja 2018
Pokémon: Detektyw Pikachu (dubbing) 
Rob Letterman, Japonia, USA 2019
Pokémon: Detektyw Pikachu (napisy) 
Rob Letterman, Japonia, USA 2019
Rocketman 
Dexter Fletcher, Wielka Brytania 2019
Sauvage 
Camille Vidal-Naquet, Francja 2018
Słodki koniec dnia 
Jacek Borcuch, Polska 2019
Tajemnice Joan 
Trevor Nunn, Wielka Brytania 2019
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.