film
Wózkownia: Plan Maggie
Maggie's Plan
reż. Rebecca Miller / USA 2015 / 92’
Seanse - kup bilet:
29 wrz
Wózkownia

Obsada

Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke

Opis filmu

Maggie (Greta Gerwig) jest nowoczesną dziewczyną z Nowego Jorku, która nie jest w stanie zakochać się na dłużej niż 6 miesięcy, ale bardzo chciałaby zostać matką. Postanawia po prostu zajść w ciążę i wybiera do tego celu potencjalne najlepszego mężczyznę. Tym czasem zakochuje się w zupełnie innym (Ethan Hawke). Po kilku latach cudzy mąż, który został jej własnym, powszednieje i Maggie znów potrzebuje zmiany. W jej głowie pojawia się nowy plan, ale żeby go zrealizować będzie potrzebowała pomocy byłej żony swojego obecnego partnera (Julianne Moore).

Informacje o reżyserze

Rebecca Miller

Urodzona w 1962 roku w Roxbury, Connecticut. Aktorka, scenarzystka i reżyserka, córka słynnego dramaturga Arthura Millera. Absolwentka prestiżowego uniwersytetu Yale. Przygodę z kinem rozpoczęła jako aktorka współpracująca z takimi reżyserami jak Alan Pakula, Paul Mazursky i Mike Nichols. Jako reżyserka zadebiutowała w 1995 roku filmem Angela, który został doceniony na Sundance Film Festival. Siedem lat później otrzymała na tej imprezie główną nagrodę za Własne tempo - trzy portrety.


Rebecca Miller was born in Roxbury, Connecticut, in 1962. The daughter of playwright Arthur Miller, she is an actress, screenwriter, and director and a graduate of prestigious Yale University. Her adventure with cinema began as an actress working with directors such as Alan Pakula, Paul Mazursky, and Mike Nichols. She made her directorial debut in 1995 with film Angela, which was an award winner at the Sundance Film Festival. Seven years later, she took home that festival's top prize for Personal Velocity.

Filmografia/ Filmography

1995 Angela

2002 Własne tempo - trzy portrety / Personal Velocity: Three Portraits

2005 Ballada o Jacku i Rose / The Ballad of Jack and Rose

2009 Prywatne życie Pippy Lee / The Private Lives of Pippa Lee

2015 Plan Maggie / Maggie's Plan

stopka

reżyseria: Rebecca Miller
obsada: Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke
polski dystrybutor: Best Film
barwa: kolor
53 wojny 
Ewa Bukowska, Polska 2018
7 uczuć 
Marek Koterski, Polska 2018
Czyściciele internetu 
Hans Block, Moritz Riesewieck, Niemcy, Brazylia 2018
Donbas 
Siergiej Łoźnica, Niemcy, Ukraina, Francja, Holandia, Rumunia 2018
Jak pies z kotem 
Janusz Kondratiuk, Polska 2018
Kamerdyner 
Filip Bajon, Polska 2018
Kapitan Morten i Królowa Pająków 
Kaspar Jancis, Henry Nicholson, Riho Unt, Estonia, Belgia, Irlandia, Wielka Brytania 2018
Kler 
Wojciech Smarzowski, Polska 2018
Nina 
Olga Chajdas, Polska 2018
Venom 
Ruben Fleischer, USA 2018
Wieś pływających krów 
Katarzyna Trzaska, Polska 2018
Zimna wojna 
Paweł Pawlikowski, Polska, Francja, Wielka Brytania 2018
Z perspektywy Paryża 
Jean-Paul Civeyrac, Francja 2018
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.