film
Wózkownia: Plan Maggie
Maggie's Plan
reż. Rebecca Miller / USA 2015 / 92’
Seanse - kup bilet:
29 wrz
Wózkownia

Obsada

Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke

Opis filmu

Maggie (Greta Gerwig) jest nowoczesną dziewczyną z Nowego Jorku, która nie jest w stanie zakochać się na dłużej niż 6 miesięcy, ale bardzo chciałaby zostać matką. Postanawia po prostu zajść w ciążę i wybiera do tego celu potencjalne najlepszego mężczyznę. Tym czasem zakochuje się w zupełnie innym (Ethan Hawke). Po kilku latach cudzy mąż, który został jej własnym, powszednieje i Maggie znów potrzebuje zmiany. W jej głowie pojawia się nowy plan, ale żeby go zrealizować będzie potrzebowała pomocy byłej żony swojego obecnego partnera (Julianne Moore).

Informacje o reżyserze

Rebecca Miller

Urodzona w 1962 roku w Roxbury, Connecticut. Aktorka, scenarzystka i reżyserka, córka słynnego dramaturga Arthura Millera. Absolwentka prestiżowego uniwersytetu Yale. Przygodę z kinem rozpoczęła jako aktorka współpracująca z takimi reżyserami jak Alan Pakula, Paul Mazursky i Mike Nichols. Jako reżyserka zadebiutowała w 1995 roku filmem Angela, który został doceniony na Sundance Film Festival. Siedem lat później otrzymała na tej imprezie główną nagrodę za Własne tempo - trzy portrety.


Rebecca Miller was born in Roxbury, Connecticut, in 1962. The daughter of playwright Arthur Miller, she is an actress, screenwriter, and director and a graduate of prestigious Yale University. Her adventure with cinema began as an actress working with directors such as Alan Pakula, Paul Mazursky, and Mike Nichols. She made her directorial debut in 1995 with film Angela, which was an award winner at the Sundance Film Festival. Seven years later, she took home that festival's top prize for Personal Velocity.

Filmografia/ Filmography

1995 Angela

2002 Własne tempo - trzy portrety / Personal Velocity: Three Portraits

2005 Ballada o Jacku i Rose / The Ballad of Jack and Rose

2009 Prywatne życie Pippy Lee / The Private Lives of Pippa Lee

2015 Plan Maggie / Maggie's Plan

stopka

reżyseria: Rebecca Miller
obsada: Greta Gerwig, Julianne Moore, Ethan Hawke
polski dystrybutor: Best Film
barwa: kolor
Antologia Duchów Miasta 
Denis Côté, Kanada 2019
Basia 2 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Diego 
Asif Kapadia, Wielka Brytania 2019
Dora i miasto złota 
James Bobin, Australia, USA 2019
Gdzie jesteś, Bernadette? 
Richard Linklater, USA 2019
I znowu zgrzeszyliśmy, dobry Boże! 
Philippe de Chauveron, Francja 2019
Królowa Kier 
May el-Toukhy, Dania, Szwecja 2019
Królowe Zbrodni 
Andrea Berloff, USA 2019
Magiczne noce 
Paolo Virzi, Włochy 2018
Maiden 
Alex Holmes, Wielka Brytania 2018
Na bank się uda 
Szymon Jakubowski, Polska 2019
Nieznajomy nad jeziorem 
Alain Guiraudie, Francja 2013
Pavarotti 
Ron Howard, Wielka Brytania 2019
Pewnego razu... w Hollywood 
Quentin Tarantino, USA, Wielka Brytania 2019
Piranie 
Claudio Giovannesi, Włochy 2019
Tylko kochankowie przeżyją 
Jim Jarmusch, Wielka Brytania, Niemcy, Francja, Cypr, USA 2013
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.