Jeśli myśleliście, że napięta atmosfera panuje jedynie w Hell’s Kitchen Gordona Ramsaya, byliście w błędzie. Oto miejsce, w którym serwują prawdziwie zabójcze dania... Młoda para (Anya Taylor-Joy i Nicholas Hoult) wybiera się na odległą wyspę, do ekskluzywnej restauracji, której przewodzi charyzmatyczny szef (Ralph Fiennes). Wkrótce okazuje się, że nie wszystko jest takie jakim się wydaje, a w menu czeka wiele niespodzianek. Reżyser filmu Mark Mylod (Sukcesja) przyrząda swój film na przekór przepisom, do jednego blendera wrzucając thriller, komedię i film kulinarny. Czy będzie to połączenie godne będzie gwiazdki Michelin? Stolik dla dwóch!
Kobieta, żona, współwłaścicielka oraz szefowa kuchni restauracji IDA kuchnia i wino. Restauracji nagrodzonej wyróżnieniem Bib Gourmand przewodnika Michelin.
Odważnie idąca po swoje, ufająca intuicji i z wielką pasją do życia. Podróżuje w każdej wolnej chwili, kolekcjonuje ceramikę i podziwia Wrocław z rowerowej perspektywy. Poza pracą oddaje się książkom, muzyce, kinie. To jej sposoby na odpoczynek i troska o swój dobrostan.
Małgorzata doskonale wie, że bez próby balansu i dbania o swoje zdrowie, żadne z odważnych i wymagających marzeń oraz celów nie byłoby możliwe do realizacji.
Teraz przyszedł czas na kolejną, kinową przygodę, która musiała wydarzyć się we wrocławskich Nowych Horyzontach, bo lokalność i jakość to dla Gosi motto życiowe, a nie powtarzane w mainstreamie hasła.
Foodieska, koordynatorka projektów i producentka wydarzeń, SoMe ninja. 1/2 projektu kulinarnego w sieci pod nazwą brzuchotwórcy, który równa się się gotowaniu, recenzowaniu, podróżowaniu za smakiem, warsztatom i spacerom wokół gastronomicznych wątków. 1/3 supper studio, realizując foodie wydarzenia, między innymi działający od października 2024 roku – klub kolacyjny – z zaproszeniem na gastro spotkania towarzyskie z dedykowanym menu, pairingiem napojów i zmieniającą się tematyką.