repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

24 sty / wt
plakat

Film balkonowy

reż. Paweł Łoziński

czas: 100’
produkcja: Polska 2021
język: polski

gatunek: dokumentalny

Reżyser postanowił zatrzymać się i poczekać, aż świat sam do niego przyjdzie. Stał na balkonie z kamerą przez dwa lata i łapał każdego, kto pod nią przechodził. Z tych spotkań wyszedł film opowiadający o ludziach to, co sami chcieli o sobie powiedzieć, i o reżyserze, który był ich ciekawy. Autor był zdziwiony, jak mało zna się na ludziach. Prawie nikt nie jest tym na kogo wygląda. Ludzie niosą w sobie zagadki i tajemnice. Nie dają się łatwo zaszufladkować. Życie jest nie do wymyślenia.

Paweł Łoziński

Paweł Łoziński

Urodzony w 1965 r. w Warszawie, reżyser, scenarzysta, producent filmów dokumentalnych i fabularnych. Absolwent Wydziału Reżyserii PWSFTViT w Łodzi.

Wybrana filmografia:

1992 Miejsce urodzenia / Birthplace (dok., śr.m.)

1996 Kratka

1999 Taka historia / The way it is (dok., kr.m.)

1999 Siostry (dok., kr.m.)

2008 Kici, kici / Kitty, kitty (dok., kr.m.)

2009 Chemia / Chemo (dok., kr.m.)

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!