repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

dzisiaj
jutro
30 lis / śr
1 gru / cz
plakat

Przytul mnie. Poszukiwacze miodu

reż. Anna Błaszczyk

czas: 70’
produkcja: Polska, Chiny 2022
język: polski

gatunek: animacja
kategoria wiekowa: 4+

Gdzie się podział cały miód?! Mały Miś marzy o słodkim urodzinowym torcie, jednak zapasy ulubionego przysmaku przepadły. Wspólnie z Tatą Misiem wyruszają do Złotej Krainy, aby zdobyć najważniejszy składnik ciasta. Na rozbrykanego Misia i ostrożnego Tatę czeka wielka przygoda!

Ulewa zniszczyła wszystkie słoiki pysznego miodku. Nic nie uchowało się także w pszczelich kryjówkach. Mały Miś pragnie wyruszyć do Złotej Krainy w poszukiwaniu niezastąpionego składnika urodzinowego tortu. Niezawodnym kompanem wycieczki okaże się Tata Miś, który początkowo niechętnie zgadza się na wspólną wyprawę przez las. Czy podczas niezwykłej przygody Mały Miś zdoła wykazać się odwagą i samodzielnością? Podróż w nieznane to przecież wielka frajda! Wszystko, żeby uratować urodzinowy tort. Przytul mnie. Poszukiwacze miodu to pierwsza od lat polska animacja dla całej rodziny. Film oparty na bestsellerowej książce Przemysława Wechterowicza i Emilii Dziubak to kontynuacja hitowego serialu dla najmłodszych. 

Anna Błaszczyk

Anna Błaszczyk - urodziła się w 1981 roku w Łodzi. W 2006 roku ukończyła studia na Wydziale Operatorskim Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Poza filmami tworzy także powieści obrazowe i ilustracje do książek.

Filmografia:

2001 Książkomysł (kr.m. / short)

2002 Number (kr.m. / short)

2003 Wonderful State of Sunflower Huskers (kr.m. / short)

2006 Caracas (kr.m. / short)

2008 Powrót / Return (kr.m. / short, anim.)

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!