repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

24 wrz / so
28 wrz / śr
2 paź / nd

Przytul mnie. Poszukiwacze miodu

reż. Anna Błaszczyk

czas: 70’
produkcja: Polska, Chiny 2022
język: polski

gatunek: animacja
kategoria wiekowa: 4+

Mały Miś marzy o urodzinowym miodowym torcie. Niestety, Tatuś Miś nie może spełnić życzenia – wszystkie ule w lesie są już puste! Trzeba wyruszyć do Złotej Krainy, aby zdobyć najważniejszy składnik ciasta.

Ulewa zniszczyła wszystkie słoiki z zapasami złotego przysmaku. Nic nie uchowało się także w owadzich kryjówkach. Po podsłuchaniu rozmowy pszczół Mały Miś wie, że mnóstwo miodu znajdzie w tajemniczej Złotej Krainie, która na skraju lasu. Choć jego tata najchętniej zostałby w norze i uciął sobie drzemkę, niedźwiadek przekonuje go do wspólnego ruszenia ku przygodzie. To ma być jego pierwsza w życiu dłuższa wycieczka, dzięki której udowodni, że jest samodzielny i odważny! Animacja powstała na podstawie książki „Proszę mnie przytulić” Przemysława Wechterowicza z ilustracjami Emilii Dziubak.

Czy wiesz, że…

niedźwiedzie brunatne mogą od lata do jesieni podwoić swoją wagę z wiosny? Dzięki temu, że magazynują nawet do 170 kg tłuszczu, przetrwają zimę i nie będą musiały wychodzić z legowisk.

Anna Błaszczyk

Anna Błaszczyk - urodziła się w 1981 roku w Łodzi. W 2006 roku ukończyła studia na Wydziale Operatorskim Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Poza filmami tworzy także powieści obrazowe i ilustracje do książek.

Filmografia:

2001 Książkomysł (kr.m. / short)

2002 Number (kr.m. / short)

2003 Wonderful State of Sunflower Huskers (kr.m. / short)

2006 Caracas (kr.m. / short)

2008 Powrót / Return (kr.m. / short, anim.)

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!