repertuar

wczoraj
dzisiaj
jutro
PWŚCPSN
loading

dzisiaj

 
0
strona główna

kup bilet

8 sie / nd
plakat

Czarna wdowa (ukraiński dubbing)

Black Widow

reż. Cate Shortland

czas: 139’
produkcja: USA 2021
obsada: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour, O-T Fagbenle
język: ukraiński

kategoria wiekowa: 12+
gatunek: akcja, przygodowy, sci-fi

UA:

Чорна вдова, реж. Кейт Шортленд, США 2021, 139 хв.


Чорна Вдова - це шпигунський трилер від Marvel Studios. Головна героїня Наташа Романофф стикається з давньою травмою, коли в її житті знову з'являється зловісна організація. Переслідувана могутніми, нещадними ворогами, Наташа намагається розібратися зі шпигунським минулим і відновити відносини з близькими, якими їй довелося пожертвувати ще до вступу до лав Месників.

PL:

Czarna Wdowa to szpiegowski thriller od Marvel Studios. Tytułowa bohaterka, Natasza Romanow, musi się zmierzyć z dawną traumą, gdy złowroga organizacja znów wkracza w jej życie. Ścigana przez potężnych, bezwzględnych wrogów, Natasza próbuje uporać się z przeszłością szpiega i naprawić relacje z bliskimi, które musiała poświęcić jeszcze przed wstąpieniem do Avengers.

Cate Shortland

Cate Shortland studiowała na wydziale sztuk pięknych na Uniwersytecie w Sydney. Następnie ukończyła podyplomowe studium reżyserskie w Australian Film, Television and Radio School, gdzie otrzymała nagrodę Southern Star przyznawaną najbardziej obiecującym studentom. Wyreżyserowała kilka filmów krótkometrażowych według własnych scenariuszy, m.in. Strap on Olympia, Pentuphouse, Flowergirl i Joy. Wszystkie te obrazy zebrały świetne recenzje na krajowych i zagranicznych festiwalach filmowych. Salto to pierwszy pełnometrażowy film Shortland.

Filmografia:

1998 Pentuphouse (kr.m.)

1999 Flowergirl (kr.m.)

2000 Joy (kr.m.)

2002 The Secret Life of Us" (serial TV)

2002 MDA (serial TV)

2002 Bad Cop, Bad Cop (serial TV)

2004 Salto / Somersault

2006 The Silence (TV)

inne filmy

Polub nas

Bądź na bieżąco, dołącz do newslettera!