film
Antologia Duchów Miasta
Répertoire des villes disparues
reż. Denis Côté / Kanada 2019 / 97’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 29 sierpnia 2019.
Filmy w repertuarze

Obsada

Robert Naylor, Jocelyne Zucco, Diane Lavallée

Opis filmu

Nowy film mistrza współczesnego kina eksperymentalnego, autora nagrodzonego w Berlinie "Vic i Flo zobaczyły niedźwiedzia". Denis Côté tym razem zabiera widzów do niewielkiej, zasypanej śniegiem miejscowości w Kanadzie. Panująca w nim gęsta, buzująca podskórnym napięciem atmosfera przywodzi na myśl miasteczko Twin Peaks. Na cały film składa się zestaw kliku historii, m.in. opowieść o rodzinie tragicznie zmarłego chłopca, stetryczałym małżeństwie czy zaradnej pani burmistrz. Wszystko łączy się w niepokojącym mariażu thrillera i awangardowego horroru.

Informacje o reżyserze

Denis Côté

Denis Côté

Urodził się w Nowym Brunszwiku w 1973 r. Studiował reżyserię w Ahuntsic College w Montrealu. Karierę zaczynał od krótkometrażowych filmów, które były pokazywane na międzynarodowych festiwalach, m.in.: Des tortues dans la pluie (1997), Mieux (1998), Seconde valse (2000), L'hypoténuse (1001), Mécanique de l'assassin (2002) i La sphatte (2003). Jest twórcą pełnometrażowych utwórów, takich jak: Les états nordiques (2005), Nos vies privées (2007) i Elle veut le chaos (2008).

Wybaran filmografia:

1997 Des tortues dans la pluie (kr.m.)

2005 Les états nordiques / Drifting States

2007 Nos vis privées / Our Private Lives

2008 Elle veut le chaos / All That She Wants

2009 Carcasses


Denis Côté

Born in New Brunswick in 1973. He studied filmmaking at Ahuntsic College in Montreal. Starting his career making short films, which have appeared at several international film festivals: Des tortues dans la pluie (1997), Mieux (1998), Seconde valse (2000), L'hypoténuse (1001), Mécanique de l'assassin (2002) and La sphatte (2003). His feature films are Les états nordiques (2005), Nos vies privées (2007) and Elle veut le chaos (2008).

Selected filmography:

1997 Des tortues dans la pluie (short)

2005 Les états nordiques / Drifting States

2007 Nos vis privées / Our Private Lives

2008 Elle veut le chaos / All That She Wants

2009 Carcasses

stopka

Drodzy Widzowie!

W trosce o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo przedłużamy zamknięcie Kina Nowe Horyzonty do odwołania. Wszystkie pokazy i wydarzenia specjalne zaplanowane na ten czas zostaną w miarę możliwości przeniesione na przyszłość, o wszelkich zmianach będziemy informować na bieżąco. Więcej szczegółów (w tym związanych ze zwrotami biletów) można znaleźć tutaj. Przepraszamy za wszelkie niedogodności!

rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.