film
     
Adapter. Kino bez barier: Plan B
reż. Kinga Dębska / Polska 2017 / 85’
Seanse - kup bilet:
18 mar
Adapter. Kino bez barier

Obsada

Roma Gąsiorowska, Kinga Preis, Edyta Olszówka, Marcin Dorociński

Opis filmu

Film o miłości - pełen emocji, humoru i życiowej prawdy. Bohaterów poznajemy przed walentynkami, w chwili, gdy w ich życiu zdarza się coś całkiem nieoczekiwanego - coś, co wywraca je do góry nogami. Sytuacje, z którymi się konfrontują, prowadzą do zaskakujących rozwiązań. Dają nadzieję na to, że trudne początki nie raz prowadzą do odnalezienia prawdziwych uczuć i autentycznych więzi, a w życiu zawsze jest jakiś plan B!

Informacje o reżyserze

Kinga Dębska

Kinga Dębska

Jest absolwentką japonistyki na Uniwersytecie Warszawskim. Była kursantką w Camerimage Film School w Toruniu, studiowała także w szkole filmowej FAMU w Pradze. Reżyserka znana jest przede wszystkim jako autorka filmów dokumentalnych, m.in. Uzdrowiciele? oraz Kocham Chrystusa, za który otrzymała Grand Prix na Międzynarodowym Festiwalu Filmów Katolickich. Film Hel jest jej debiutem fabularnym.

Filmografia:

2001 Kocham Chrystusa (kr.m., dok.)

2002 Uzdrowiciele? (kr.m., dok.)

2005 Para mieszana (kr.m., dok., współreż.)

2007 Józek i jego dzieci (kr.m., dok.)

2009 Hel / Rebound


Kinga Dębska

She graduated with a degree in Japanese studies from the University of Warsaw. She attended a course at the Camerimage Film School in Toruń and she studied at the FAMU Film School in Prague. The director is known mainly as the documentary filmmaker for such works as Uzdrowiciele? and Kocham Chrystusa, winner of the Grand Prix at the International Catholic Films Festival. Rebound is her feature debut.

Filmography:

2001 Kocham Chrystusa (doc., short)

2002 Uzdrowiciele? (doc., short)

2005 Para mieszana (short, doc., co-dir.)

2007 Józek i jego dzieci (short, doc.)

2009 Hel / Rebound

stopka

polski dystrybutor: Next Film

Drodzy Widzowie!

W trosce o Wasze zdrowie i bezpieczeństwo przedłużamy zamknięcie Kina Nowe Horyzonty do odwołania. Wszystkie pokazy i wydarzenia specjalne zaplanowane na ten czas zostaną w miarę możliwości przeniesione na przyszłość, o wszelkich zmianach będziemy informować na bieżąco. Więcej szczegółów (w tym związanych ze zwrotami biletów) można znaleźć tutaj. Przepraszamy za wszelkie niedogodności!

rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.