film
Antologia Duchów Miasta
Répertoire des villes disparues
reż. Denis Côté / Kanada 2019 / 97’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 29 sierpnia 2019.

Obsada

Robert Naylor, Jocelyne Zucco, Diane Lavallée

Opis filmu

Nowy film mistrza współczesnego kina eksperymentalnego, autora nagrodzonego w Berlinie "Vic i Flo zobaczyły niedźwiedzia". Denis Côté tym razem zabiera widzów do niewielkiej, zasypanej śniegiem miejscowości w Kanadzie. Panująca w nim gęsta, buzująca podskórnym napięciem atmosfera przywodzi na myśl miasteczko Twin Peaks. Na cały film składa się zestaw kliku historii, m.in. opowieść o rodzinie tragicznie zmarłego chłopca, stetryczałym małżeństwie czy zaradnej pani burmistrz. Wszystko łączy się w niepokojącym mariażu thrillera i awangardowego horroru.

Informacje o reżyserze

Denis Côté

Denis Côté

Urodził się w Nowym Brunszwiku w 1973 r. Studiował reżyserię w Ahuntsic College w Montrealu. Karierę zaczynał od krótkometrażowych filmów, które były pokazywane na międzynarodowych festiwalach, m.in.: Des tortues dans la pluie (1997), Mieux (1998), Seconde valse (2000), L'hypoténuse (1001), Mécanique de l'assassin (2002) i La sphatte (2003). Jest twórcą pełnometrażowych utwórów, takich jak: Les états nordiques (2005), Nos vies privées (2007) i Elle veut le chaos (2008).

Wybaran filmografia:

1997 Des tortues dans la pluie (kr.m.)

2005 Les états nordiques / Drifting States

2007 Nos vis privées / Our Private Lives

2008 Elle veut le chaos / All That She Wants

2009 Carcasses


Denis Côté

Born in New Brunswick in 1973. He studied filmmaking at Ahuntsic College in Montreal. Starting his career making short films, which have appeared at several international film festivals: Des tortues dans la pluie (1997), Mieux (1998), Seconde valse (2000), L'hypoténuse (1001), Mécanique de l'assassin (2002) and La sphatte (2003). His feature films are Les états nordiques (2005), Nos vies privées (2007) and Elle veut le chaos (2008).

Selected filmography:

1997 Des tortues dans la pluie (short)

2005 Les états nordiques / Drifting States

2007 Nos vis privées / Our Private Lives

2008 Elle veut le chaos / All That She Wants

2009 Carcasses

stopka

reżyseria: Denis Côté
obsada: Robert Naylor, Jocelyne Zucco, Diane Lavallée
barwa: kolor
Ad Astra 
James Gray, Brazylia, USA 2019
Avengers: Koniec gry (ukraiński dubbing) 
Anthony Russo, Joe Russo, USA 2019
Basia 2 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Ból i blask 
Pedro Almodóvar, Hiszpania 2019
Downton Abbey 
Michael Engler, Wielka Brytania 2019
Dzięki Bogu 
Francois Ozon, Belgia, Francja 2019
I znowu zgrzeszyliśmy, dobry Boże! 
Philippe de Chauveron, Francja 2019
Kino Dzieci 2019: Cały świat Romy 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Mischa Kamp, Holandia, Niemcy 2019
Kino Dzieci 2019: Dzień Czekolady 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Jacek Piotr Bławut, Polska 2018
Kino Dzieci 2019: Marona - psia opowieść 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Anca Damian, Francja, Rumunia, Belgia 2019
Kino Dzieci 2019: Pettson i Findus - Wielka wyprowadzka 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Ali Samadi Ahadi, Niemcy 2018
Kino Dzieci 2019: Pinokio 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Enzo D'Alò, Włochy, Belgia, Francja, Luksemburg 2018
Kino Dzieci 2019: Szybcy i śnieżni 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Benoît Godbout, Kanada 2018
Kino Dzieci 2019: Trzech zbójców 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Hayo Freitag, Niemcy, USA 2007
Kino Dzieci 2019: Ucieczka 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Sandro Vanucchi, Włochy 2017
Kino Dzieci 2019: Wakacje z Raną 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Sanne Vogel, Holandia 2019
Kino Dzieci 2019: Żubr Pompik - zestaw filmów krótkich 
6. Festiwal Filmowy Kino Dzieci
Szymon Adamski, Paweł Dębski, Maciej Kur, Andrzej Piotr Morawski, Agnieszka Sadurska, Polska
Legiony 
Dariusz Gajewski, Polska 2019
Między morzem a oceanem 
Isaki Lacuesta, Hiszpania, Szwajcaria, Rumunia 2018
Niezbędna konieczność 
Erwan Le Duc, Francja 2019
Parasite 
Bong Joon-ho, Korea Południowa 2019
Pewnego razu... w Hollywood 
Quentin Tarantino, USA, Wielka Brytania 2019
Piłsudski 
Michał Rosa, Polska 2019
Polityka 
Patryk Vega, Polska 2019
Truposze nie umierają 
Jim Jarmusch, USA 2019
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.