film
Zabawa zabawa
dir. Kinga Dębska / 2019 / 88’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 31 stycznia 2019.
Playing now

Cast

Agata Kulesza, Marcin Dorociński, Dorota Kolak, Maria Dębska

Description

Informacje o reżyserze

Kinga Dębska

Kinga Dębska

Jest absolwentką japonistyki na Uniwersytecie Warszawskim. Była kursantką w Camerimage Film School w Toruniu, studiowała także w szkole filmowej FAMU w Pradze. Reżyserka znana jest przede wszystkim jako autorka filmów dokumentalnych, m.in. Uzdrowiciele? oraz Kocham Chrystusa, za który otrzymała Grand Prix na Międzynarodowym Festiwalu Filmów Katolickich. Film Hel jest jej debiutem fabularnym.

Filmografia:

2001 Kocham Chrystusa (kr.m., dok.)

2002 Uzdrowiciele? (kr.m., dok.)

2005 Para mieszana (kr.m., dok., współreż.)

2007 Józek i jego dzieci (kr.m., dok.)

2009 Hel / Rebound


Kinga Dębska

She graduated with a degree in Japanese studies from the University of Warsaw. She attended a course at the Camerimage Film School in Toruń and she studied at the FAMU Film School in Prague. The director is known mainly as the documentary filmmaker for such works as Uzdrowiciele? and Kocham Chrystusa, winner of the Grand Prix at the International Catholic Films Festival. Rebound is her feature debut.

Filmography:

2001 Kocham Chrystusa (doc., short)

2002 Uzdrowiciele? (doc., short)

2005 Para mieszana (short, doc., co-dir.)

2007 Józek i jego dzieci (short, doc.)

2009 Hel / Rebound

credits

director: Kinga Dębska
cast: Agata Kulesza, Marcin Dorociński, Dorota Kolak, Maria Dębska
Polish distributor: Kino Świat
colouration: kolor
Faworyta 
Yorgos Lanthimos, Irlandia, USA, Wielka Brytania 2018
Green Book 
Peter Farelly, USA 2018
High Life 
Claire Denis, Niemcy, Francja, Wielka Brytania, Polska 2018
Jak wytresować smoka 3 
Dean DeBlois, USA 2019
Kafarnaum 
Nadine Labaki, Liban, USA 2018
Kapitan Marvel 
Anna Boden, Ryan Fleck, USA 2019
Kurier 
Władysław Pasikowski, Polska 2019
Monument 
Jagoda Szelc, Polska 2018
Nowe Horyzonty dla Seniora: Ostatnie tango 
Nowe Horyzonty dla Seniora
German Kral, Niemcy, Argentyna 2015
Przemytnik 
Clint Eastwood, USA 2018
Robaczki z zaginionej dżungli 
Hélene Giraud, Thomas Szabo, Francja 2018
Roma 
Alfonso Cuarón, Meksyk, USA 2018
Szczęsliwy Lazzaro 
Alice Rohrwacher, Włochy, Szwajcaria, Francja, Niemcy 2018
To właśnie życie 
Dan Fogelman, USA 2018
Tydzień Kina Hiszpańskiego: Camarón: Flamenco i rewolucja 
19. Tydzień Kina Hiszpańskiego
Alexis Morante, Hiszpania 2018
Tydzień Kina Hiszpańskiego: Diana 
19. Tydzień Kina Hiszpańskiego
Alejo Moreno, Hiszpania 2018
Wspomnienie lata 
Adam Guziński, Polska 2016
Wszyscy wiedzą 
Asghar Farhadi, Hiszpania, Francja, Włochy 2018
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.