film
Nowe Horyzonty dla Seniora: Do zakochania jeden krok
Finding Your Feet
reż. Richard Loncraine / Wielka Brytania 2017 / 111’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 18 kwietnia 2018.
Nowe Horyzonty dla Seniora

Obsada

Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton

Opis filmu

Komedia o tym, że nigdy nie jest za późno na zmiany, a szczęście można odnaleźć w najmniej spodziewanych miejscach! Sandra jest szczęśliwą sześćdziesięciolatką, obraca się wśród śmietanki towarzyskiej, ma bogatego męża i piękny dom. Wszystko zmienia się, się gdy podczas jednego z przyjęć przyłapuje małżonka na zdradzie z jej najlepszą przyjaciółką. Z dnia na dzień traci swoje wystawne życie i musi przeprowadzić się do siostry, której nie widziała od lat. I chociaż Bif mieszka w warunkach, do jakich Sandra nie przywykła, to właśnie dzięki niej i jej zwariowanym przyjaciołom odkryje radość z życia i… pasję do tańca! Być może pojawi się też szansa na nową miłość?

Informacje o reżyserze

Richard Loncraine

Brytyjski reżyser filmowy i telewizyjny, urodzony w 1946 roku. Wcześniej zajmował się także rzeźbiarstwem. Szlify reżyserskie zdobywał w BBC przy produkcji reklam, dokumentów i filmów edukacyjnych. W 1971 roku współpracował z Johnem Schlesingerem przy filmie Ta przeklęta niedziela, co pozwoliło mu realizować poważniejsze projekty filmowe. Zadebiutował w 1975 roku filmem muzycznym Flame, który okazał się dużym sukcesem. Ryszard III przyniósł Loncraine'owi nagrodę za reżyserię na festiwalu w Berlinie.

Filmografia

1975 Flame

1977 Full Circle

1982 The Missionary

1982 Brimstone and Treacle

1987 Bellman and True

1995 Ryszard III / Richard III

2004 Wimbledon

2006 Firewall

2008 Zawsze tylko ty / My One and Only

2014 5 Flights Up

stopka

reżyseria: Richard Loncraine
obsada: Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton
polski dystrybutor: M2 Films
barwa: kolor
Człowiek, który zabił Don Kichota 
Terry Gilliam, Hiszpania, Portugalia, Wielka Brytania 2018
Dogman 
Matteo Garrone, Włochy, Francja 2018
Dywizjon 303. Historia prawdziwa 
Wiesław Saniewski, Denis Delić, Polska, Wielka Brytania 2018
Jesień we Francji 
Mahamat-Saleh Haroun, Francja 2017
Kamerdyner 
Filip Bajon, Polska 2018
Lato 
Kiriłł Sieriebriennikow, Rosja, Francja 2018
Lato 1993 
Carla Simón, Hiszpania 2017
Smak zemsty. Peppermint 
Pierre Morel, USA 2018
Tajemnice Silver Lake 
David Robert Mitchell, USA 2018
Zama 
Lucrecia Martel, Argentyna, Brazylia, Hiszpania, Dominikana, Francja, Holandia, Meksyk, Szwajcaria, USA, Portugalia, Liban 2017
Zimna wojna 
Paweł Pawlikowski, Polska, Francja, Wielka Brytania 2018
Żona 
Björn Runge, Szwecja, USA, Wielka Brytania 2017
Kino Dzieci 2018: Basia – zestaw filmów krótkich 
5. FF Kino Dzieci
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Kino Dzieci 2018: Bilet ulgowy 
5. FF Kino Dzieci
Samit Kakkad, Indie 2016
Kino Dzieci 2018: Kapitan Morten i Królowa Pająków 
5. FF Kino Dzieci
Kaspar Jancis, Henry Nicholson, Riho Unt, Estonia, Belgia, Irlandia, Wielka Brytania 2018
Kino Dzieci 2018: Liyana 
5. FF Kino Dzieci
Aaron Kopp, Amanda Kopp Suazi, Katar, USA 2017
Kino Dzieci 2018: Pokój 213 
5. FF Kino Dzieci
Emelie Lindblom, Szwecja 2017
Kino Dzieci 2018: Wielka wyprawa Molly 
5. FF Kino Dzieci
Matthias Bruhn, Michael Ekblad, Ted Sieger, Niemcy 2016
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.