film
 
Między słowami: Erratum
reż. Marek Lechki / Polska 2011 / 90’
gość: Anna Żmijewska- certyfikowana psychoterapeutka psychoanalityczna
Seanse - kup bilet:
19 sty
Filmowe spotkania psychoanalityczne

Obsada

Tomasz Kot, Ryszard Kotys, Tomasz Radawiec

Opis filmu

Gdyby można było cofnąć czas i zacząć od nowa... Żona, syn, dobra posada - w życiu Michała wszystko jest poukładane. Pewnego dnia odwiedza swoje rodzinne miasto, żeby załatwić sprawę, o którą prosi go szef. Ma odebrać sprowadzone ze Stanów auto i od razu wracać. Sprawy przybierają jednak inny obrót... Michał musi pozostać kilka dni dłużej w miejscu, z którego kiedyś tak bardzo chciał uciec. Powracają wspomnienia, kumple z zespołu, marzenia, o których dawno zapomniał i zdarzenia z przeszłości, które zmieniły jego życie. A może są rzeczy, które można jeszcze odwrócić?

Informacje o reżyserze

Marek Lechki

Absolwent WRiTv Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach (kierunek reżyseria). Stypendysta Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego. W rok po ukończeniu studiów wyreżyserował film - wg własnego scenariusza - zatytułowany Moje miasto. Film wyprodukowała Telewizja Polska w ramach telewizyjnego cyklu "Pokolenie 2000". Był on pokazywany na wielu festiwalach. Zdobył kilka ważnych nagród - m. in. Nagrodę Specjalnaą Jury na XXVII Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni, Srebrnego Smoka dla najlepszego filmu fabularnego na Międzynarodowym 43. Krakowskim Festiwalu Filmów, Nagrodę im. Wojciecha J. Hasa i kilka innych.


born in 1975, considered to be one of the most promising directors of the young generation. Lechki was already gaining recognition while a student at the Film and Television Directing program at the University of Silesia with his film My Town, a part of the Generation 2000 project. The 60 minute drama received several awards including the Best Script and Special Jury's Award during the 2002 Gdynia PFF, the Best Feature Film Award during the 2003 Cracow Film Festival and the Super Jantar Award for the best debut of the decade at the "Youth and Film" Film Debut Festival in Koszalin. Erratum is Marek Lechki’s feature film debut.

Filmografia/ Filmography

2000 Moje miasto (TV)

2010 Erratum

stopka

1917 
Sam Mendes, USA 2020
Boże Ciało 
Jan Komasa, Polska 2019
Jojo Rabbit 
Taika Waititi, USA, Niemcy 2019
Klub "Wysokich Obcasów": Matthias i Maxime 
Klub "Wysokich Obcasów"
Xavier Dolan, Kanada 2019
Kłamstewko 
Lulu Wang, USA 2019
Małe kobietki 
Greta Gerwig, USA 2019
Monos 
Pokazy specjalne
Alejandro Landes, Argentyna, Holandia, Niemcy, Szwecja, Kolumbia, Urugwaj 2019
Parasite 
Bong Joon-ho, Korea Południowa 2019
Tommaso 
Abel Ferrara, Włochy, Wielka Brytania, USA 2019
Basia 3 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Robert Jaszczurowski, Polska 2019
Kraina miodu 
Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov, Macedonia 2019
Marona - psia opowieść (lektor) 
Anca Damian, Rumunia, Francja, Belgia 2019
Miłość mojego brata 
Monia Chokri, Kanada 2019
Na noże 
Rian Johnson, USA 2019
Nowe Horyzonty dla Seniora: Kłamstewko 
Nowe Horyzonty dla Seniora
Lulu Wang, USA 2019
Poznajmy się jeszcze raz 
Nicolas Bedos, Francja 2019
Szybcy i śnieżni 
Benoît Godbout, Kanada 2018
Tajni i fajni 
Nick Bruno, USA 2019
rezerwacje telefoniczne

(+48) 532 726 581

tłumaczenia
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.