film
Nowe Horyzonty dla Seniora: Do zakochania jeden krok
Finding Your Feet
reż. Richard Loncraine / Wielka Brytania 2017 / 111’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 18 kwietnia 2018.

Obsada

Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton

Opis filmu

Komedia o tym, że nigdy nie jest za późno na zmiany, a szczęście można odnaleźć w najmniej spodziewanych miejscach! Sandra jest szczęśliwą sześćdziesięciolatką, obraca się wśród śmietanki towarzyskiej, ma bogatego męża i piękny dom. Wszystko zmienia się, się gdy podczas jednego z przyjęć przyłapuje małżonka na zdradzie z jej najlepszą przyjaciółką. Z dnia na dzień traci swoje wystawne życie i musi przeprowadzić się do siostry, której nie widziała od lat. I chociaż Bif mieszka w warunkach, do jakich Sandra nie przywykła, to właśnie dzięki niej i jej zwariowanym przyjaciołom odkryje radość z życia i… pasję do tańca! Być może pojawi się też szansa na nową miłość?

Informacje o reżyserze

Richard Loncraine

Brytyjski reżyser filmowy i telewizyjny, urodzony w 1946 roku. Wcześniej zajmował się także rzeźbiarstwem. Szlify reżyserskie zdobywał w BBC przy produkcji reklam, dokumentów i filmów edukacyjnych. W 1971 roku współpracował z Johnem Schlesingerem przy filmie Ta przeklęta niedziela, co pozwoliło mu realizować poważniejsze projekty filmowe. Zadebiutował w 1975 roku filmem muzycznym Flame, który okazał się dużym sukcesem. Ryszard III przyniósł Loncraine'owi nagrodę za reżyserię na festiwalu w Berlinie.

Filmografia

1975 Flame

1977 Full Circle

1982 The Missionary

1982 Brimstone and Treacle

1987 Bellman and True

1995 Ryszard III / Richard III

2004 Wimbledon

2006 Firewall

2008 Zawsze tylko ty / My One and Only

2014 5 Flights Up

stopka

reżyseria: Richard Loncraine
obsada: Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton
polski dystrybutor: M2 Films
barwa: kolor
41 dni nadziei 
Baltasar Kormákur, USA 2018
Ava 
Léa Mysius, Francja 2017
Jestem taka piękna! 
Abby Kohn, Marc Silverstein, Chiny, USA 2018
Kochając Pabla, nienawidząc Escobara 
Fernando Leon de Aranoa, Hiszpania, Bułgaria 2017
Na plaży Chesil 
Dominic Cooke, Wielka Brytania 2017
Zimna wojna 
Paweł Pawlikowski, Polska, Francja, Wielka Brytania 2018
Blanka (dubbing) 
Kohki Hasei, Włochy, Filipiny, Japonia 2015
Isabelle i mężczyźni 
Claire Denis, Francja 2017
Lato 1993 
Carla Simón, Hiszpania 2017
Whitney 
Kevin Macdonald, Wielka Brytania, USA 2018
Wózkownia: Na plaży Chesil 
Wózkownia
Dominic Cooke, Wielka Brytania 2017
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.