film
 
Goodbye Berlin
Tschick
reż. Fatih Akin / Niemcy 2016 / 94’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 6 listopada 2017.

Obsada

Tristan Gobel, Anand Batbilek Chuluunbaatar, Aniya Wendel

Opis filmu

Maik to nastolatek i typowy samotnik. Nie ma przyjaciół, dziewczyny i hobby. Wszystko się zmienia, gdy na jego drodze staje Czik - zawadiacki nastolatek, buntownik i rozrabiaka, który bez skrępowania sięga po alkohol i wszczyna bójki. Między chłopakami nawiązuje się nić porozumienia, która przeradza się w przyjaźń. Są gotowi niemal na wszystko. Pewnego razu Czik kradnie starą Ładę, którą udają się w spontaniczną podróż - bez mapy, bez planu i bez rodziców. Zaczyna się wielka wakacyjna przygoda, która pozostanie w pamięci chłopaków już na zawsze. Jazda w nieznane jest pełniejsza ważnych odkryć i niezwykłych doświadczeń, gdy na siedzeniu obok ma się najlepszego kumpla.

Informacje o reżyserze

Fatih Akin

Urodził się w 1973 roku w Hamburgu, reżyser i scenarzysta. Jego rodzice pochodzą z Turcji. Studiował komunikację wizualną na Hochschule für bildende Künste (HfbK). Zrobił dyplom w 2000 roku. Zadebiutował w 1998 roku filmem krótkometrażowym Kurz und Schmerzlos, który otrzymał liczne nagrody na wielu festiwalach. W 2002 roku nakręcił swój pierwszy film pełnometrażowy Solino. Po sukcesie Głową w mur (Złoty Niedźwiedź, Europejska Nagroda Filmowa) jest uznawany za jednego z najważniejszych europejskich reżyserów. Jego ostatni film Rana (2014) o ludobójstwie Ormian w Imperium Osmańskim wywołał wiele kontrowersji.

Wybrana filmografia

2004 Głową w mur / Gegen die Wand / Head-On

2005 Życie jest muzyką / Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul

2007 Na krawędzi nieba / Auf der anderen Seite / The Edge of Heaven

2009 Soul Kitchen

2014 Rana / The Cut

stopka

reżyseria: Fatih Akin
obsada: Tristan Gobel, Anand Batbilek Chuluunbaatar, Aniya Wendel
polski dystrybutor: Bomba Film
barwa: kolor
Ava 
Léa Mysius, Francja 2017
Blanka (dubbing) 
Kohki Hasei, Włochy, Filipiny, Japonia 2015
Jestem taka piękna! 
Abby Kohn, Marc Silverstein, Chiny, USA 2018
Kochając Pabla, nienawidząc Escobara 
Fernando Leon de Aranoa, Hiszpania, Bułgaria 2017
McQueen 
Ian Bonhôte, Peter Ettedgui, Wielka Brytania 2018
Na plaży Chesil 
Dominic Cooke, Wielka Brytania 2017
Obietnica poranka 
Eric Barbier, Francja 2017
Oko na Julię 
Kim Nguyen, Kanada 2017
Przy Planty 7/9 
Michał Jaskulski, Lawrence Loewinger, Polska, USA 2016
Sicario 2: Soldado 
Stefano Sollima, USA, Włochy 2018
Sztuka kłamania 
Laurent Tirard, Francja, Belgia 2018
Whitney 
Kevin Macdonald, Wielka Brytania, USA 2018
Zimna wojna 
Paweł Pawlikowski, Polska, Francja, Wielka Brytania 2018
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.