film
Tarapaty
reż. Marta Karwowska / Polska 2017 / 85’
Najbliższe seanse - kup bilet:
 
26 wrz 13:15 15:15 17:15
27 wrz 13:15 15:15 17:15
28 wrz 13:15 15:15 17:15
29 wrz 10:00

Obsada

Hanna Hryniewicka, Jakub Janota-Bzowski, Joanna Szczepkowska, Maria Maj, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Roma Gąsiorowska, Piotr Głowacki, Krzysztof Stroiński

Opis filmu

Julka ma 12 lat, chodzi do szkoły z internatem i jeszcze nigdy nie miała prawdziwej przyjaciółki. Gdy nadchodzi lato zamiast do rodziców, do Kanady dziewczynka trafia do ciotki w Warszawie. Zapowiadają się nudne wakacje… Jednak w tej samej kamienicy mieszka sympatyczny, trochę roztrzepany Olek wraz ze swoim pociesznym psem Pulpetem. Pewnego dnia w ręce dzieci trafia plan prowadzący do tajemniczego skarbu. Na jego trop trafia również złodziejska szajka i tajemniczy pożeracz cukierków. Sprawa staje się coraz bardziej pogmatwana tym bardziej, że nikt nie jest tym, za kogo się podaje, a wyścig z czasem trwa. W rolach głównych, obok rewelacyjnych aktorów dziecięcych, wystąpili m.in. Roma Gąsiorowska, Piotr Głowacki, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Maria Maj i Krzysztof Stroiński. Scenariusz do filmu był rozwijany podczas warsztatów Kino Dzieci.Pro organizowanych przez Dział Edukacji Stowarzyszenia Nowe Horyzonty.

Informacje o reżyserze

Marta Karwowska

Studentka reżyserii Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. Reżyserka, scenopisarka. Autorka kilkunastu etiud fabularnych i dokumentalnych, a także spektakli dla dzieci oraz spotów społecznych.


A film direction student at the Polish National Film, Television and Theatre School in Łódź, she is an active director and screenwriter, the author of over a dozen narrative and documentary short studies, and a creator of children’s shows and public interest videos.

Wybrana filmografia/ Selected filmography

2005 Dwa słowa o muzyce (short, doc.)

2006 Miśka (short, doc.)

2007 Bajka dla niegrzecznych dzieci (short, doc.)

2008 Chcemy cudu (short)

2012 Sowa / Owl (short)

stopka

reżyseria: Marta Karwowska
obsada: Hanna Hryniewicka, Jakub Janota-Bzowski, Joanna Szczepkowska, Maria Maj, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Roma Gąsiorowska, Piotr Głowacki, Krzysztof Stroiński
polski dystrybutor: Next Film
barwa: kolor
Bodyguard Zawodowiec 
Patrick Hughes, USA 2017
Bracia Lumière 
Thierry Frémaux, Francja 2016
Frantz 
François Ozon, Francja, Niemcy 2016
Kedi - sekretne życie kotów 
Ceyda Torun, Turcja, USA 2017
Konstytucja 
Rajko Grlić, Chorwacja, Czechy, Słowenia, Macedonia 2016
Nowe Horyzonty dla Seniora: Nie ma tego złego… 
Nowe Horyzonty dla Seniora
Valérie Lemercier, Francja 2017
Podwójny kochanek 
François Ozon, Francja 2017
Powiernik królowej 
Stephen Frears, USA, Wielka Brytania 2017
Safari 
Ulrich Seidl, Austria 2016
Tarapaty 
Marta Karwowska, Polska 2017
The Square 
Ruben Östlund, Szwecja, Niemcy, Francja, Dania 2017
To 
Andres Muschietti, USA 2017
Tulipanowa gorączka 
Justin Chadwick, Wielka Brytania, USA 2016
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.