film
     
Zwyczajna dziewczyna
Their Finest
reż. Lone Scherfig / Wielka Brytania 2017 / 117’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 21 czerwca 2017.

Obsada

Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy

Opis filmu

Catrin jest młoda, pełna energii i właśnie została zatrudniona w małej agencji reklamowej, która pracuje nad scenariuszami filmów propagandowych. Kraj potrzebuje produkcji, które podniosą obywateli na duchu! A Catrin ma pomóc w ich powstawaniu. Ale jak zwyczajna dziewczyna ma odnaleźć się na stanowisku dotychczas zarezerwowanym wyłącznie dla mężczyzn? Szczególnie, gdy jej szefem jest przystojny i pewny siebie scenarzysta, Tom, który nie wierzy, że jakakolwiek kobieta może poradzić sobie z takim zadaniem. Catrin postanawia udowodnić mu, jak bardzo się myli. I szybko przekonuje się, że życie pisze najciekawsze scenariusze.

Informacje o reżyserze

Lone Scherfig

Urodziła się w 1959 roku w Kopenhadze. Studiowała na Uniwersytecie Kopenhaskim i w duńskiej Państwowej Szkole Filmowej. Napisała i wyreżyserowała wiele filmów krótkometrażowych, słuchowisk radiowych i seriali telewizyjnych, zdobywając 22 nagrody i 11 nominacji na rozmaitych festiwalach.


She was born in 1959 in Copenhagen. She studied at the Copenhagen University and the National Film School of Denmark. She has written and directed numerous short films, radio dramas and television series, and won 22 awards and 11 nominations at various festivals.

Filmografia/ Filmography

1990 Urodziny Kaja / Kaj's fødselsdag / A Birthday Trip

1998 Nar mor kommer hjem

2000 Włoski dla początkujących / Italiensk for begyndere / Italian for Beginners

2002 Wilbur chce się zabić / Wilbur Wants to Kill Himself

2007 Chcę do domu / Hjemve / I Want Home

2009 Była sobie dziewczyna / An Education

stopka

reżyseria: Lone Scherfig
obsada: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy
polski dystrybutor: M2 Films
barwa: kolor
Czerwony żółw 
Michaël Dudok de Wit, Francja, Belgia 2016
Gru, Dru i Minionki 
Kyle Balda, Pierre Coffin, USA 2017
Historia pewnego życia 
Stéphane Brizé, Francja, Belgia 2016
Jutro będziemy szczęśliwi 
Hugo Gélin, Francja, Wielka Brytania 2015
Klient 
Asghar Farhadi, Iran, Francja 2016
Król Artur: Legenda miecza 
Guy Ritchie, Wielka Brytania, Australia, USA 2017
Martwe wody 
Bruno Dumont, Francja, Niemcy 2015
Nazywam się Cukinia (dubbing) 
Claude Barras, Szwajcaria, Francja 2016
Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara 
Joachim Ronning, Espen Sandberg, USA 2017
Sama przeciw wszystkim 
John Madden, Francja, USA 2016
Sieranevada 
Cristi Puiu, Rumunia, Francja, Bośnia i Hercegowina, Chorwacja, Macedonia 2016
Wielka wyprawa Molly 
Matthias Bruhn, Michael Ekblad, Ted Sieger, Niemcy 2016
Wonder Woman 
Patty Jenkins, USA 2017
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.