film
     
Zwyczajna dziewczyna
Their Finest
reż. Lone Scherfig / Wielka Brytania 2017 / 117’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 21 czerwca 2017.

Obsada

Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy

Opis filmu

Catrin jest młoda, pełna energii i właśnie została zatrudniona w małej agencji reklamowej, która pracuje nad scenariuszami filmów propagandowych. Kraj potrzebuje produkcji, które podniosą obywateli na duchu! A Catrin ma pomóc w ich powstawaniu. Ale jak zwyczajna dziewczyna ma odnaleźć się na stanowisku dotychczas zarezerwowanym wyłącznie dla mężczyzn? Szczególnie, gdy jej szefem jest przystojny i pewny siebie scenarzysta, Tom, który nie wierzy, że jakakolwiek kobieta może poradzić sobie z takim zadaniem. Catrin postanawia udowodnić mu, jak bardzo się myli. I szybko przekonuje się, że życie pisze najciekawsze scenariusze.

Informacje o reżyserze

Lone Scherfig

Urodziła się w 1959 roku w Kopenhadze. Studiowała na Uniwersytecie Kopenhaskim i w duńskiej Państwowej Szkole Filmowej. Napisała i wyreżyserowała wiele filmów krótkometrażowych, słuchowisk radiowych i seriali telewizyjnych, zdobywając 22 nagrody i 11 nominacji na rozmaitych festiwalach.


She was born in 1959 in Copenhagen. She studied at the Copenhagen University and the National Film School of Denmark. She has written and directed numerous short films, radio dramas and television series, and won 22 awards and 11 nominations at various festivals.

Filmografia/ Filmography

1990 Urodziny Kaja / Kaj's fødselsdag / A Birthday Trip

1998 Nar mor kommer hjem

2000 Włoski dla początkujących / Italiensk for begyndere / Italian for Beginners

2002 Wilbur chce się zabić / Wilbur Wants to Kill Himself

2007 Chcę do domu / Hjemve / I Want Home

2009 Była sobie dziewczyna / An Education

stopka

reżyseria: Lone Scherfig
obsada: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy
polski dystrybutor: M2 Films
barwa: kolor
21 x Nowy Jork 
Piotr Stasik, Polska 2016
Atomic Blonde 
David Leith, USA 2017
Dunkierka 
Christopher Nolan, Francja, Holandia, USA, Wielka Brytania 2017
Frantz 
François Ozon, Francja, Niemcy 2016
Kacper i Emma jadą w góry 
Arne Lindtner Naes, Norwegia 2017
Królewicz Olch 
Kuba Czekaj, Polska 2016
Mała Wielka Stopa 
Jeremy Degruson, Ben Stassen, Belgia, Francja 2017
Niedoparki 
Galina Miklínová, Czechy, Słowacja, Chorwacja 2016
Obdarowani 
Marc Webb, USA 2017
Paryż na bosaka 
Dominique Abel, Fiona Gordon, Belgia, Francja 2016
Wilde Maus 
Josef Hader, Niemcy, Austria 2017
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.