film
T2 Trainspotting
reż. Danny Boyle / Wielka Brytania 2017 / 117’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 23 marca 2017.

Obsada

Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner

Opis filmu

Sequel kultowego Trainspotting Danny'ego Boyle'a z 1996 roku opowiadającego o grupie młodych mieszkańców pogrążonego w kryzysie Edynburga, którzy przed problemami uciekają w świat narkotyków. Tymczasem minęło 20 lat...

Renton wraca do Edynburga, wydaje się ułożonym mężczyzną w średnim wieku, z dobrą pracą, żoną i dziećmi w Amsterdamie. Szybko okaże się, że to pozory - i jemu, i jego kumplom sprzed lat nie do końca dorosłe już życie wyszło. Po co więc w ogóle Renton wraca do Edynburga? "Zachowujesz się jak turysta, który ogląda swoją młodość" - mówi w pewnym momencie Simon zwany też Sick Boyem, gdy Renton zabiera kumpli w ulubione miejsce nieżyjącego od lat Tommy'ego. W pewnym sensie o tym właśnie jest "T2: Trainspotting": to przepełniona nostalgią podróż do młodzieńczego mitu. Do miejsc, w których wszystko się zaczęło - i do kumpli, których kiedyś udało się wykiwać.

Paweł T. Felis, "Gazeta Wyborcza"

Informacje o reżyserze

Danny Boyle

Brytyjski reżyser filmowy i teatralny, scenarzysta i producent. Ma opinię jednego z najbardziej nieprzewidywalnych twórców swojego pokolenia. Realizuje filmy w różnych gatunkach i stylach. Międzynarodowy rozgłos przyniosła mu ekranizacja kultowej powieści Irvina Welsha, Trainspotting. W 2009 roku wyreżyserowany przez niego film Slumdog. Milioner z ulicy nagrodzono Oscarem w kategorii najlepszy film pełnometrażowy.


Danny Boyle is a British film and theater director, writer for the screen and producer. Considered one of the most maverick artists of his generation, he makes films in varying genres and styles. Boyle achieved international acclaim with his adaptation of Irvin Welsh's novel, Trainspotting. In 2009, Boyle's Slumdog Millionaire won the Oscar for Best Motion Picture of the Year.

Wybrana filmografia/ Selected filmography

1994 Shallow Grave

1996 Trainspotting

2008 Slumdog Millionaire

2010 127 Hours

2015 Steve Jobs

stopka

reżyseria: Danny Boyle
obsada: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner
polski dystrybutor: UIP
barwa: kolor
120 uderzeń serca 
Robin Campillo, Francja 2017
Akademia Kina Światowego: Slacker 
Akademia Kina Światowego (2017/2018)
Avengers: Wojna bez granic (2D z napisami) 
Anthony Russo, Joe Russo, USA 2018
Basia 
Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz, Polska 2018
Kaczki z gęsiej paczki (seans dla szkoły) 
Christopher Jenkins, Chiny, USA 2018
Katyń – ostatni świadek 
Piotr Szkopiak, Wielka Brytania, Polska 2018
Klub "Wysokich Obcasów": Thelma 
Klub "Wysokich Obcasów"
Joachim Trier, Dania, Francja, Norwegia, Szwecja 2017
Książę i dybuk 
Elwira Niewiera, Piotr Rosołowski, Polska, Niemcy 2017
Lato 1993 
Carla Simón, Hiszpania 2017
Nasze najlepsze wesele 
Olivier Nakache, Éric Toledano, Francja, Kanada, Belgia 2018
Nie jestem czarownicą 
Rungano Nyoni, Wielka Brytania, Francja 2017
Nigdy cię tu nie było 
Lynne Ramsay, Wielka Brytania, Francja, USA 2017
Po latach 
Annarita Zambrano, Francja 2017
Prawdziwa historia 
Roman Polański, Francja, Polska, Belgia 2017
Superagentka 
Karla von Bengtson, Dania 2017
Tully 
Jason Reitman, USA 2018
Wyspa psów 
Wes Anderson, Niemcy, USA 2018
Zimowi bracia 
Hlynur Pálmason, Dania 2017
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.