film
T2 Trainspotting
reż. Danny Boyle / Wielka Brytania 2017 / 117’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 23 marca 2017.

Obsada

Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner

Opis filmu

Sequel kultowego Trainspotting Danny'ego Boyle'a z 1996 roku opowiadającego o grupie młodych mieszkańców pogrążonego w kryzysie Edynburga, którzy przed problemami uciekają w świat narkotyków. Tymczasem minęło 20 lat...

Renton wraca do Edynburga, wydaje się ułożonym mężczyzną w średnim wieku, z dobrą pracą, żoną i dziećmi w Amsterdamie. Szybko okaże się, że to pozory - i jemu, i jego kumplom sprzed lat nie do końca dorosłe już życie wyszło. Po co więc w ogóle Renton wraca do Edynburga? "Zachowujesz się jak turysta, który ogląda swoją młodość" - mówi w pewnym momencie Simon zwany też Sick Boyem, gdy Renton zabiera kumpli w ulubione miejsce nieżyjącego od lat Tommy'ego. W pewnym sensie o tym właśnie jest "T2: Trainspotting": to przepełniona nostalgią podróż do młodzieńczego mitu. Do miejsc, w których wszystko się zaczęło - i do kumpli, których kiedyś udało się wykiwać.

Paweł T. Felis, "Gazeta Wyborcza"

Informacje o reżyserze

Danny Boyle

Brytyjski reżyser filmowy i teatralny, scenarzysta i producent. Ma opinię jednego z najbardziej nieprzewidywalnych twórców swojego pokolenia. Realizuje filmy w różnych gatunkach i stylach. Międzynarodowy rozgłos przyniosła mu ekranizacja kultowej powieści Irvina Welsha, Trainspotting. W 2009 roku wyreżyserowany przez niego film Slumdog. Milioner z ulicy nagrodzono Oscarem w kategorii najlepszy film pełnometrażowy.


Danny Boyle is a British film and theater director, writer for the screen and producer. Considered one of the most maverick artists of his generation, he makes films in varying genres and styles. Boyle achieved international acclaim with his adaptation of Irvin Welsh's novel, Trainspotting. In 2009, Boyle's Slumdog Millionaire won the Oscar for Best Motion Picture of the Year.

Wybrana filmografia/ Selected filmography

1994 Shallow Grave

1996 Trainspotting

2008 Slumdog Millionaire

2010 127 Hours

2015 Steve Jobs

stopka

reżyseria: Danny Boyle
obsada: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner
polski dystrybutor: UIP
barwa: kolor
17. Tydzień Kina Hiszpańskiego: Powrót do miłości 
17. Tydzień Kina Hiszpańskiego
Jonás Trueba, Hiszpania 2016
Azyl 
Niki Caro, USA 2017
Gold 
Stephen Gaghan, USA 2016
Kong: Wyspa Czaszki 
Jordan Vogt-Roberts, USA 2017
Life 
Daniel Espinosa, USA 2017
Ostatnie dni miasta 
Tamer El Said, Egipt, Niemcy, Wielka Brytania, Zjednoczone Emiraty Arabskie  2016
W pionie 
Alain Guiraudie, Francja 2016
17. Tydzień Kina Hiszpańskiego: Ostatni Hiszpanie na Filipinach 
17. Tydzień Kina Hiszpańskiego
Salvador Calvo, Hiszpania 2016
Captain Fantastic 
Matt Ross, USA 2016
Logan: Wolverine 
James Mangold, USA 2017
Milczenie 
Martin Scorsese, USA, Tajwan, Meksyk 2016
Mr. Gaga 
Tomer Heymann, Izrael, Szwecja, Niemcy, Holandia 2015
Nowe Horyzonty dla Seniora: Ostatnie tango 
Nowe Horyzonty dla Seniora
German Kral, Niemcy, Argentyna 2015
Pokot 
Agnieszka Holland, Polska, Czechy, Niemcy, Szwajcaria 2016
Sonia 
Catti Edfeldt, Lena Hanno, Szwecja 2016
Toni Erdmann 
Maren Ade, Niemcy 2016
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.