film
T2 Trainspotting
reż. Danny Boyle / Wielka Brytania 2017 / 117’
Brak nadchodzących seansów .
Ostatni seans odbył się 23 marca 2017.

Obsada

Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner

Opis filmu

Sequel kultowego Trainspotting Danny'ego Boyle'a z 1996 roku opowiadającego o grupie młodych mieszkańców pogrążonego w kryzysie Edynburga, którzy przed problemami uciekają w świat narkotyków. Tymczasem minęło 20 lat...

Renton wraca do Edynburga, wydaje się ułożonym mężczyzną w średnim wieku, z dobrą pracą, żoną i dziećmi w Amsterdamie. Szybko okaże się, że to pozory - i jemu, i jego kumplom sprzed lat nie do końca dorosłe już życie wyszło. Po co więc w ogóle Renton wraca do Edynburga? "Zachowujesz się jak turysta, który ogląda swoją młodość" - mówi w pewnym momencie Simon zwany też Sick Boyem, gdy Renton zabiera kumpli w ulubione miejsce nieżyjącego od lat Tommy'ego. W pewnym sensie o tym właśnie jest "T2: Trainspotting": to przepełniona nostalgią podróż do młodzieńczego mitu. Do miejsc, w których wszystko się zaczęło - i do kumpli, których kiedyś udało się wykiwać.

Paweł T. Felis, "Gazeta Wyborcza"

Informacje o reżyserze

Danny Boyle

Brytyjski reżyser filmowy i teatralny, scenarzysta i producent. Ma opinię jednego z najbardziej nieprzewidywalnych twórców swojego pokolenia. Realizuje filmy w różnych gatunkach i stylach. Międzynarodowy rozgłos przyniosła mu ekranizacja kultowej powieści Irvina Welsha, Trainspotting. W 2009 roku wyreżyserowany przez niego film Slumdog. Milioner z ulicy nagrodzono Oscarem w kategorii najlepszy film pełnometrażowy.


Danny Boyle is a British film and theater director, writer for the screen and producer. Considered one of the most maverick artists of his generation, he makes films in varying genres and styles. Boyle achieved international acclaim with his adaptation of Irvin Welsh's novel, Trainspotting. In 2009, Boyle's Slumdog Millionaire won the Oscar for Best Motion Picture of the Year.

Wybrana filmografia/ Selected filmography

1994 Shallow Grave

1996 Trainspotting

2008 Slumdog Millionaire

2010 127 Hours

2015 Steve Jobs

stopka

reżyseria: Danny Boyle
obsada: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner
polski dystrybutor: UIP
barwa: kolor
Dunkierka 
Christopher Nolan, Francja, Holandia, USA, Wielka Brytania 2017
Films for Food: Uczta 
Films for Food
Thomas Jackson, Charlotte Landelius, Henrik Stockare, Szwecja 2014
Frantz 
François Ozon, Francja, Niemcy 2016
Kacper i Emma jadą w góry 
Arne Lindtner Naes, Norwegia 2017
Królewicz Olch 
Kuba Czekaj, Polska 2016
Mała Wielka Stopa 
Jeremy Degruson, Ben Stassen, Belgia, Francja 2017
Niedoparki 
Galina Miklínová, Czechy, Słowacja, Chorwacja 2016
Obdarowani 
Marc Webb, USA 2017
Paryż na bosaka 
Dominique Abel, Fiona Gordon, Belgia, Francja 2016
Wilde Maus 
Josef Hader, Niemcy, Austria 2017
rezerwacje telefoniczne

(71) 78 66 566

Zapisz na foursquare
dopisz się do newslettera
Kino Nowe Horyzonty, ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, 50-077 Wrocław, kino@kinonh.pl
© Stowarzyszenie Nowe Horyzonty  • Regulamin serwisu  •  realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal
Kino uprzedza o możliwości dokonywania koniecznych zmian w programie.